Matcher 2021-03-01T13:58:03+01:00

SM-slutspelet 2021

Örebro - Engelholm

Kvartsfinal 1 | 13 mars kl 15:00

Engelholm - Örebro

Kvartsfinal 2 | 21 mars kl 16:00

Engelholm - Örebro

Kvartsfinal 3 | 24 mars kl 19:00

I årets SM-slutspel spelar vi kvartsfinal, semifinal och final i bäst av 3. Åttondel, återkval och bronsmatch spelas i bäst av 2 med ett avgörande golden set om det blir 1-1 i matcher.

För att göra slutspelet lite jämnare och bjuda lagen på bättre matcher så har slutspelet gjorts om. Alla lag utom RIG Falköping (riksgymnasiet) deltar. Lagen som slutar 7-10 i tabellen möts i åttondelsfinal. De två vinnande lagen spelar sen kvartsfinal mot lag 5 och 6. Vinnarna i dessa två kvartsfinaler spelar i en bonusomgång, återkvalet, mot förlorarna i de andra två kvartsfinalerna.

På andra sidan slutspelsträdet, i kvartsfinalerna, möter lag 1-4 varandra; 1vs4 och 2vs3. Vinnarna här går direkt till semifinal och förlorarna spelar då återkvalet mot vinnarna i de andra två kvartsfinalerna. Vinnarna i återkvalet går till semifinal. Semifinalsvinnarna möts i final och förlorarna spelar bronsmatcher.

Återkvalet är kanske det största frågetecknet i slutspelet. För Örebros del kan det se ut som följande.

Grundseriens top 4 blev Hylte/Halmstad, Engelholm, Örebro och Gislaved. Örebro möter Engelholm i kvartsfinal och Hylte/Halmstad och Gislaved möter varandra i den andra. Skulle Örebro förlora mot Engelholm spelar vi då återkvalet. Där möter vi vinnaren från en av de andra två kvartsfinalerna (för vår del är det den kvartsfinal Lund spelar). Vinner vi återkvalet går vi till semifinal och i den semin möter vi vinnaren mellan Hylte/Halmstad och Gislaved.

Följ hela slutspelet live på volleytv.se

SÄSONGSKORT

BILJETTPRISER

Barn och ungdomar

0 kr

Gymnasieelever

20 kr

Student

50 kr

Vuxen

100 kr

Pensionär

50 kr

Säsongskort

900 kr

HITTA TILL IDROTTSHUSET