Matcherna kommer tätt så här i början av serien. Dags igen för en ny match hemma i Idrottshuset då en av Sveriges mest intressanta klubbar kommer på besök. Lunds VK har byggt från grunden och nu är klubben framme vid att ha både dam- och herrlaget (nykomlingar) i högsta serien.

Klubben har skyndat långsamt och är nu en av Sveriges fem största klubbar på volleybollsidan. Med ett gediget klubbarbete och stor ungdomsverksamhet är klubben nu på väg framåt också inom eliten.

 

Örebros tränare Brendan Garlick går en ledar- och coachutbildning i Australien och är de kommande dagarna tillfälligt tillbaka i hemlandet för en utbildningsvecka. Istället tar rutinerade tränarduon Jonas Håård och Matilda Wikander tillfälligt över coachningen av laget under söndagens match.

 

Örebro har en bra högstanivå i sitt spel men har hittills haft svårt att hålla jämnheten över en hel match. Laget får nu ytterligare en chans att få upp jämnheten, tålamodet och minimera de egna misstagen. Serien har så här långt inneburit spel mot lag på nedre halvan av serien men redan nästa helg är det dags för ett riktigt eldprov när mästarna Engelholm kommer på besök. Dags alltså att hitta nivån som kommer krävas.

 

Söndag 22 oktober

Kl 15:00

Örebro Volley – Lund VK

 

/klubben

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan