Dubbla matcher i Idrottshuset står på schemat i helgen, istället för som förra året spela på vardagar så har man lagt spelschemat så det blir några ”dubbel helger” i stället och att man inte spelar norra och södra poolen utan har en rak serie med hemma/borta möten med alla lagen i serien.

Helgen börjar med Lunds VK som Örebro möte i seriepremiären i slutet av september och kunde då med lite tur och skicklighet vinna med 3-0. Många veckor har gått sedan dess och det ska bli kul att se hur lagen har utvecklat sig i jämförelse till varandra under dessa veckor. Lunds spel kretsar mycket kring #9 Alexandra Davenport som ligger fyra i den totala poängligan, när Lund får spelet att stämma och Alexandra har momentum så har de ett bra spel som kan ställa till det för motståndarna.

Andra matchen är mot guldtippade Hylte/Halmstad som var i SM-final ifjol, de ser riktigt starka ut på pappret men har haft en liten dipp ett par veckor där de förlorade lite överraskande mot RIG Falköping och Lindesberg men sedan dess så har de studsat tillbaka och vann nyligen mot Lund och spelade dessutom riktigt bra. Deras namnkunnige och rutinerade tränare Dick Runesson har fått fason på laget igen efter de två förlusterna och de kommer att komma till Örebro taggade till tänderna för att visa alla att det bara var en tillfällig dipp som laget hade. I Hylte/Halmstad hittar vi i år den Örebrobekanta spikern Jona Vigfusdottir som säkerligen vill göra en bra prestation i sin gamla hemmahall.

Vad tror tränaren Jonas Svantesson om helgen?

– Tuff helg med två matcher som inte bara sliter fysiskt utan även mentalt, det gäller att vi klarar av att ta match för match och har fullt fokus på den första matchen på Lund. Som vanligt gäller det att göra bra prestationer och kan vi göra det på lördagen och sen även på söndagen så har vi tagit ett stort kliv framåt. Helgen avslutas mot en av guldfavoriterna H/H och det ska bli riktigt roligt men prestation före resultat, vi måste fortfarande titta på det vi gör inte på hur matchen slutar, vi har långt kvar till vårt max och det ska bli kul att se vart vi står i jämförelse med H/H. First thing first, alltså Lund på lördag, avslutar tränare Svante med ett leende.
Carly De Hoog, Örebros senaste nyförvärv gör debut, vad ska publiken förvänta sig av henne?
– Vi kommer nog att få se vad Carly kan hon är väldigt sugen på att spela, men självklart behöver hon mer tid med laget för att vi ska kunna utnyttja hennes styrkor till fullo. Men det gäller att hela laget gör en bra prestation, vi ska inte tro att Carly är här för att göra allt jobb för oss hon är här för att vara en pusselbit i laget precis som alla andra och dessa bitar måste passa för att laget ska fungera.
Matcher i Idrottshuset i helgen:
Örebro – Lund
Lördag 24 november kl 14:00
Örebro – Hylte/Halmstad
Söndag 25 november kl 15:00
/Klubben
Bild: Ateljé Änggatan