Det var en härlig stämning i Idrottshuset och publiken (1088) gjorde verkligen sitt till för att stötta hemmalaget i jakten på en kvittering i semifinalserien.

Örebro inledde, stärkta av hemmaplan och den stora hemmapubliken, bra och precis som i tidigare matcher mot just Engelholm kunde Örebro gå fram till setseger och 1-0 ledning. Bra servande, stabilt försvarsspel och vasst anfallsspel lade grunden för den öppning som laget ville ha.

Även andra set startar starkt från Örebros sida. Engelholm, som mixtrade lite med liberobemanningen inledningsvis, hittade rätt i uppställningen och en bit in i andra set kände man av ett ökat tryck i Engelholms anfallsspel. Setet har flera långa bolldueller med starkt försvarsspel från bägge håll, helt i publikens smak.  Engelholm är starkast i slutbollarna och tar setet med minsta marginal och kvitterar.

Örebro har varit i förarsätet under första halvan av matchen. Men Engelholm viker inte ner sig utan litar på sitt relativt enkla men mycket stabila spel med framförallt tungt anfall från vänster- och högerkanten. Sakta nöter man ner motståndet som inte lyckas hålla upp energin.

Andra halvan av matchen är det Engelholm som styr. Örebro ger inte upp men den mentala kraften att spela varje boll så bra och precist som krävs mot ett toppmotstånd tar ut sin rätt. Ett riktigt jämnt och spännande tredje set, med massor av fina bolldueller, vinns till slut av Engelholm.

1-2 underläget känns tufft efter tre riktigt bra genomförda set. I det fjärde är Engelholm det bättre laget. Man har åter malt ner motståndarna som inte orkar stå emot Engelholms anfallstrio. Setet klart till EVS och Örebro förlorar matchen med 1-3.

Tufft läge. 0-2 i matcher och ny bortamatch på söndag där Engelholm har chans att avgöra semifinalserien. Nu gäller det för Örebro att tro på en vändning. Man är inte långt ifrån. För femte gången den här säsongen möttes lagen och Örebro har haft ledningen i samtliga. Klart att det kan sätta sig lite mentalt. Det, som den tusenhövdade publiken säkert upplevde, var just hur Engelholm sakta men säkert nöter ner Örebro och där hemmalaget inte verkar hitta motkraften. Ska man lyckas vända på den här semifinalserien, och det är inte omöjligt, behöver man de kommande dagarna hitta lösningen på det energitapp som uppstår när motståndarna stäppar upp och inte visar minsta tendens till att vilja vika ner sig. För det finns inget i det här läget som tyder på att Engelholm kommer ge bort något. Istället är det Örebro, som varit i förarsätet i årets alla matcher, som måste hitta lösningen hur man ska behålla spelnivån och kraften inte bara första timmen utan även den andra timmen i dessa långa jämna matcher. Den dagen Örebro kan behålla energin från de första seten till att även gälla i set tre, fyra och ev fem. Den dagen vinner Örebro.