Örebro vann med 3-0 (25-14, 25-22, 26-24) men som setsiffrorna säger var det jämnt.

Matchen inleddes jämnt där lagen följdes upp till 8-8. Därefter föll Sollentuna in i lite dålig vana den här säsongen, med mycket anfallsmisstag och bjöd mer eller mindre Örebro på en stor del av resterande set. Örebro vinner enkelt med 25-14 och kanske invaggas i övertygelsen om att detta blir lätt. Men det var mycket Sollentunas misstag som låg till grund för den övertygande setsegern vilket skulle visa sig längre in i matchen.

Sollentuna spelar nämligen upp sig och får bort många av de onödiga misstagen och Örebro får genast det lite tyngre. 1-6 underläge i början, men Örebro kvickt ifatt vid 7-7. Sedan följer lagen varandra under kommande tredjedel av setet upp till 17-17. Örebro väljer att gå lite tyngre på Jona Vigfusdottir i detta läge och hon tar fem anfallspoäng i snabb följd. Örebro rycker till sig ett par poängs ledning och kan förvalta detta till setseger 25-22 när Freja Morén slår in setbollen.

Tredje set blir väldigt jämnt och i princip följer lagen varandra fram till 18-18. En bra serveräd från Josephine Tegenfalk gör att Örebro rycker till 22-18 men tappar ledningen lika snabbt. Sollentuna får till en väldigt fin period med bra servepress, starkt nätspel och uppoffrande försvarsspel. Deras bästa period i matchen resulterar i att man vänder på setet och Örebro hamnar i underläge 22-23. Örebro krånglar sig dock ur det hela när matchens längsta boll resulterar i Örebro kvittering och därefter fram till första matchbollen vid 24-23. Sollentuna kvitterar men Örebro tar sig fram till ny matchboll som Kristen Besselsen till slut slår in och Örebro vinner setet med 26-24 och matchen med 3-0.

Örebro fördelar spelet över fler spelare och vinner anfallsstatistiken ganska klart. Fyra spelare gör tvåsiffrigt, Kristen, Jona, Freja och Sofia Täcktor. Sistnämnda spelade inspirerat mot sin gamla klubb. Örebros betyg dras ner av ett mycket skakigt servande och hela 17 servemissar på tre set är inte godkänt. Som jämförelse gör Sollentuna sju. Även blockeringsstatistiken förlorar Örebro klart mot Sollentuna, inte heller det godkänt. Örebros styrka ligger i en bred trupp och ett anfallsspel som i sina bästa stunder håller bra nivå. Men det känns som att det finns bra mycket mer att få ut av spelarmaterialet och att Örebro har problem med att vara det klart bättre laget mot ett lag på undre halvan oroar lite.

Nu väntar en spelfri helg innan Örebro tar de fyra milen upp till Lindesberg för ett intressant derby nästa onsdag. Lagen spelade ju senast den 23 november med en klar seger till Örebro. Ganska säkert är Lindesberg taggade på att visa att den matchen var ett undantag…