Det var nog många i Kungsgårdshallen i Ängelholm som började skruva på sig efter första set, Örebro startade väldigt starkt och spelade på en mycket hög nivå. Sen kom EVS tillbaka för att sedan ganska lätt manövrera sig till 1-1 i set och en stabil ledning i tredje set med 18-11, då kom Örebro igång igen. Poäng efter poäng jobbade Örebrotjejerna ikapp underläget och tillslut kunde de vinna med 25-23 och skaffa sig en 2-1 ledning och nu såg man dels vad Örebro kan göra mot EVS men också vad som händer när man pressar EVS och tar vara på de lägen som uppstår. EVS kommer tillbaka starkt efter en inledning av fjärde set som gick lite fram och tillbaka lyckades EVS börja pressa Örebros servemottagning och ta tillvara på att Örebro fick lite tyngre lägen i anfallet och kunde omvandla deras block/försvar till bra anfall och poäng.

Vad är dina tankar om matchen Jonas Svantesson tränare Örebro.
– LIte som du beskriver det, momentum i matchen gick lite fram och tillbaka, första matchen i en finalserie och en motståndare som vi inte har spelat emot på länge så vet man inte riktigt vart man står så det var skönt att känna att vi är där och kan störa dem och till och med ta två set på bortaplan det ger oss mod inför övriga matcher i finalserien.