Ett extra hett derby mellan Örebro och Linde så här i juletider slutar 3-2 (25-22, 17-25, 20-25, 25-22, 18-16) till gästande Örebro Volley

På onsdags eftermiddagen tog Örebro Volley bilarna upp till Lindesberg för det andra lokala derbyt mellan lagen denna säsong. Efter segern i det första mötet med klara 3-0 går Örebro in i matchen med inställningen att spela en minst lika bra match även idag men idag var det ett förnyat och heltaggat Lindesberg som tillsammans med en väldigt högljudd publik i ryggen välkomnade bortalaget.

Första setet började bra för Örebro som tog en tidig ledning genom stark serve och effektivt kantspel. Linde började komma in i matchen allt mer och mer genom setet, framförallt genom deras spikers. Spänningen det här setet dog när lagkaptenen Josephine Tegenfalk gick ner för att serva och med bland annat 5 ess så vinner Örebro setet 25-22.

Andra och tredje set blev sig väldigt likt då Linde hade ett bra serve- och anfallsmomentum som Örebro inte lyckades rubba och det gjorde det svårt för motståndarlaget att få till samma spel som i första set. Trots det såg det stundtals bra ut för Örebro men det blev för många block-ut som tillsammans med Lindes momentum gjorde att Linde vinner både set två och tre, 17-25 och 20-25 respektive.

I fjärde set så hittar Örebro tillbaka till sitt momentum från första setet och visar på stort focus vilket ger laget ledningen genom setet. 14-11 blir 21-15 och många tror att matchen kommer gå till ett avgörande 5 set. Då visar Linde sin förmåga att spela försvarsspel och genom stora uppoffringar så lyckas man stoppa Örebros anfall flera gånger om och tar i kapp till 21-20. Men närmare än så kommer inte Linde det här setet. Örebro svarar genom bra avslut från Kristen Besselsen, Sofia Täcktor och Jonna Nilsson och därmed vinner Örebro fjärde set 25-22 och tar matchen till ett femte set.

Femte set startade bra för Örebro och det såg ut som att Örebro skulle kunna ta hem matchen ganska bekvämt när 8-4 blir 12-6. Men det skulle bli en rysare till avslut. Örebro slarvar och av de 6 poäng Linde tar är 4 misstag från Örebro och trots två time-outs från coach Brendan i ett försök att få ordning på spelet så står det 12-12. Lindes momentum håller i sig och de får kvällens första matchboll vid ställningen 13-14. Örebro vänder till 14-14 och det var nu som lagkaptenen Josephine Tegenfalk kliver fram och genom hennes bra serve lyckas Örebro få matchboll vid 15-14. Efter några bolla fram och tillbaka så står det 17-16 till Örebro. En spännande matchboll där tillslut Freja Morén blockar ner bollen, setet slutar 18-16 och därmed vinner Örebro matchen 3-2.

Det var en riktig kämparinsats genom dagens match av tjejerna, framförallt var det starkt att kunna komma till avsluten när det verkligen behövdes för att knyta ihop både fjärde och femte set.  Örebros insats belönades med segern och två poäng.  Segern visar även styrka på den breda truppen Örebro har denna säsong då Diana Lundvall, Frida Lund och Jona Vigfusdottir saknades.
Örebro får nu en dags återhämtning innan den sista matchen 2017 spelas på fredag mot Sollentuna.