Svenska mästarna Örebro Volley har gjort klart med finska landslagsspelaren Hilkka Hujanen. Den 178 cm långa servemottagande spikern ansluter till Örebro Volley efter spel i tyska och portugisiska förstaligan.

En viktig pusselbit inför säsongen 2024/25 är på plats. Den 26-åriga Hilkka Hujanen har skrivit på ett 1-års kontrakt med Örebro Volley och hon ger det nya unga Örebro Volley välbehövlig rutin. Hilkka har spelat sex säsonger i den starka finska högsta ligan innan hon spelade i Europa den gångna säsongen. Hon är också en del av det finska landslaget sedan flera år tillbaka.

Hilkka är servemottagande spiker på vänsterkanten och är stark både vid nätet som i bakplanen. Säsongen 22/23 var hon med och tog sitt finska lag till brons i mästerskapet och hon fick den säsongen flera individuella utmärkelser. En prestation som gav mersmak och under 2023/24 startade hon säsongen i tyska Bundesliga men bytte vid årsskiftet till portugisiska förstaligan där hon var en nyckelspelare i Clube Kairos och faktisk var lagkamrat med förre Örebrospearen Hannah Ammerman.

– I’m really excited to play in Örebro next season! The team and staff sounded interesting and the conversation with Jonas about volleyball, next season and future in general was amazing! I also heard a lot of good things about Örebro and the Swedish approach about women’s sports. I can’t wait to practice and play with a new team and become a better player day by day. I’m ready to give all my effort so that we can reach our best, says Hilkka Hujanen.

Redan som 6-åring startade Hilkka spela volleyboll i Finland. Hon har varit uttagen i samtliga landslag som ungdom och junior. De senaste åren har hon varit uttagen i den finska landslagstruppen.

– Vi har under våren letat efter en bra servemottagande spiker och jag är jätteglad att vi har signat Hilkka Hujanen. Hon passade den profil vi sökt och med sin rutin och attityd kommer hon bli en mycket viktig kugge i vårt lagbygge. Hon kommer att vara viktig vid nätet med anfall och block men också i baklinjen där hon är mycket kompetent i både servemottagning som försvar, säger Head Coach Jonas Håård.

/Klubben