Örebro Volley har förlängt kontraktet med ännu en nyckelspelare i passaren Sofia Andersson. Hon var med i guldlaget och den 183 cm långa passaren går nu in i sin 6:e säsong med Örebro Volley.

Norsjöfostrade Sofia Andersson har varit med på flera framgångar i Örebro Volley. SM-guld, två SM-silver och två segrar i Grand Prix har hon redan hunnit med i Örebro Volley och hon blir nu en av de mest rutinerade i årets lagbygge.

– Jag ser redan fram emot att få dra igång med nästa säsong. Det ska bli spännande att ta nästa steg och fortsätta utvecklas tillsammans med Örebro Volley. Dessutom känns det extra roligt att få göra det tillsammans med alla spännande nyförvärv, säger Sofia Andersson.

24-åriga Sofia har meriter från landslaget och var under våren uttagen i bruttotruppen och deltog i det första lägret i maj. Hon var med i succélandslaget i EM-2021 när Sverige gick till kvartsfinal.

– Sofia Andersson kommer att vara en av våra nyckelspelare kommande säsongen. Dels i rollen som passare men trots sina unga 24 år så kommer hon vara en av de äldsta i laget. Hennes styrkor ligger i precisa passningar och tillsammans med hennes erfarenheter från SM-slutspel och landslag kommer vara viktiga för årets lagbygge säger, Head Coach Jonas Håård.

/Klubben