0
SM-GULD
0
BRUTNA FINGRAR
0
SÄSONGER I ELITSERIEN

MEET THE TEAM

 • Ludovica Forastieri
  #1 LIBERO

  Ludovica ”Lufo” Forastieri, 30 år har trollbundit Örebropubliken från dag ett i Idrottshuset. Hennes känslomässiga ledarskap betyder mycket för hela laget. Nytt för denna säsong är att Lufo byter position och kommer att spela libero när hon nu inleder sin fjärde säsong i Örebrodressen.

 • Sofia Andersson
  #2 PASSARE

  Sofia Andersson, 23 år gör sin femte säsong som passare i Örebro Volley och hon hör numera till de ruinerande med stor erfarenhet från elitserien men också från landslaget. Hon är väldigt duktig i spelets alla moment och har en stor närvaro vid nätet med sina 182 cm vilket visar sig i block och anfall. Sofia har fått ta större ansvar för varje säsong och redo att driva spelet från passarpositionen.

 • Jonna Nilsson
  #3 CENTER

  Jonna Nilsson, 29 år gör sin 10:e säsong som center i Örebro Volley. Förra säsongen tog hon nya stora steg och var en viktig kugge i Örebro Volleys anfallsspel och alla lag vet att Jonna är effektiv inte minst när hon anfaller på ett ben bakom passarna. Dessutom är Jonna år efter år Örebro Volleys bästa servare.

 • Natalie Hayward
  #4 PASSARE

  Natalie Hayward var Örebro Volley första nyförvärv för säsongen. Hon kommer från Seattle i USA men har fått sin volleybollutbildning i Tennessee och hon har hunnit med en proffssäsong i Puerto Rico innan hon packade väskan för sitt första kontrakt i Europa. Natalie är en mycket tävlingsinriktad spelare som gillar att sätta fart i spelet och göra det svårt för motståndarnas block.

 • Hedda Broberg
  #5 CENTER

  Hedda Broberg, 21 år gör sin andra säsong i Örebro Volley. Hedda är 184 centimeter och en kraft vid nätet med bra block och vasst anfall. Redan förra säsongen som var hennes första visade hon att hon kan utmana om en plats i startsexan. Vi lär få se mer av Hedda denna säsong!

 • Kira Thomsen
  #6 SPIKER

  Kira Thomsen är 178 cm och har sedan hon började sin universitetskarriär i Montana State volleyball 2018 varit lagets ledare i poängproduktionen, men också lagets känslomässiga ledare som älskar att tävla.

 • Catarina Cooper
  #8 LIBERO

  Catarina Cooper, 23 år och libero. Hon gör denna säsong sin femte säsong som libero i Örebro Volley. Stått lite i skuggan bakom Sofie Sjöberg men lär ta betydligt mer plats denna säsong. Catarina kan göra försvarsräddningen som ingen annan och hon är lagets absolut största fighter och det kommer att synas i Idrottshuset denna säsong.

 • Elsa Arrestad
  #10 CENTER

  Elsa Arrestad 24 år fick stort internationellt genombrott i landslaget i EM i augusti. Elsa spelade sig till en plats i startsexan och Elsa är en av elitseriens bästa blockare och förfogar också över ett vasst anfall båda framför och bakom passaren.

 • Maja Hedén
  #11 VÄNSTERSPIKER

  Maja Hedén 22 år är servemottagande spiker som nu gör sin fjärde säsong. Hennes servemottagning håller hög klass och hon kan vinna anfallen på många olika sätt och Maja har ett smittsamt opportunistisk spel som syns inte minst i jämna matcher.

 • Diana Lindbom
  #15 VÄNSTERSPIKER

  Diana Lindblom är inte ett 26-årigt nyförvärv utan samma Diana som tidigare men som har gift sig i sommar därav namnbytet. Diana är lagets absoluta ledare och lagets mest erfarna spelare som har hunnit med många landskamper och proffssäsonger. Diana är viktig i servemottagningen men också en av lagets viktigaste anfallare och hon tvekar sällan innan hon lossar smash-kanonen.

 • Paulina Lindberg
  #19 HÖGERSPIKER

  Paulina Lindberg, 21 år har gjort en fantastisk säsong med landslaget i sommar och hon kommer att få en betydligt tyngre roll i årets upplaga av Örebro Volley. Hon kommer att vara en av de spelare som ska producera flest poäng och det passar Paula bra eftersom hennes styrkor ligger i serve, block och anfall.

LEDARSTABEN

 • Jonas Svantesson
  Huvudtränare

 • Annika Wallentin
  Assisterande tränare

 • Jonas Håård
  Assisterande tränare

 • Iida Murto
  Assisterande tränare

 • Laura Järvinen
  Fysio