Lördagen och helgen inledes med en seriefinal mot Engelholm som hade många bra bolldueller men som alltför ofta slutade med poäng till EVS. EVS var väldigt stabila och hade nog sin bästa blockmatch denna säsongen och Örebro en lite svagare anfallsmatch.

Seriefinal och förlust, vad säger då tränare Svantesson om detta?
-EVS var väldigt tighta och startade både första och andra set väldigt bra och vi fick jaga hela tiden. Det kändes som att vi inte riktigt hittade rytmen när vi behövde jaga ikapp EVS ledning hela tiden och kom aldrig riktigt in i matchen. EVS gör det bra och jag säger inget om att de vann rättvist men jag är besviken på vår prestation i visa spelmoment och dessa måste bli mycket bättre framöver.
Vilka spelmoment menar du?
-Vårt block/försvarsspel var tillräckligt bra för att rå på EVS, vi kanske kunde ha haft några block till men vi skapar massor utav lägen men vårt anfall efter försvar var alldeles för svagt idag. Ger man Mary-Kate och Sophie i EVS flera chanser i samma boll att döda bollen så har man snart förlorat. Men som sagt vi skapar lägen att ta oss in i matchen men vi är inte tillräckligt skarpa för att ta dem. Vår servemottagning kan också bli bättre, den var lite för mycket upp och ner för att vi ska få en trygghet i vårt SO-spel.
Andra matchen var mot Svedala som på lördagen tog sin första vinst på bortaplan mot Degerfors dagen innan.
Blev det som ni hade tänkt er mot Svedala?
– Nja, jag försökte att trycka på att Svedala vann dagen innan och de lär vara väldigt taggade på att gör det igen. Jag tycker att vi startar matchen bra och tar tillvara på chanser vi får och låter inte Svedala andas och då är vi bättre än dem. Sen slår vi inte av på takten utan fortsätter hela matchen förutom en period i slutet av andra set där vi inte är riktigt så strikta i spelet som vi önskar.
Från läktaren kändes det som ganska stor klass skillnad, är det svårt att motivera spelarna?
. Vi trodde nog i början att det skulle bli tuffare än vad det blev, men vi får aldrig underskatta motståndare utan det är alltid vår prestation som vi måste utvärdera. Om vi på allvar vill kunna utmana H/H och EVS i GP och i slutspelet så måste vi göra bra prestationer varje gång vi ställer oss på plan inte bara titta på resultatet. Även denna match så finns det otroligt många saker att jobba på och framförallt att jobba på att vara konsekventa och göra samma handling och prestation många gånger i rad och under lång tid.
Nu är det julledigt hur ser programmet ut för spelarna under jul?
– Som för alla andra lag så ska det bli skönt med lite ledighet, vi tränar framtill torsdag den 20e och tar sedan ledigt till den 27 när vi samlas och kör första träningen igen och sen är det bara att tuta och köra framtill våren och slutspelet.
Nästa hemmamatch
Örebro – Sollentuna
Söndag 13 januari kl 14:00
Idrottshuset
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Filansfotograferna