Vi visste på förhand och tränaren Svantesson hade sagt innan att det kommer att bli en jämn och tuff fight med många långa bolldueller och så blev det. Gislaved satte hög press på Örebro direkt från början och Örebro gjorde lite för många misstag medans Gislaved verkligen var på hugget och tog hand om de lägen de skapade. Men efter första set så såg vi ett stabilt Örebro som jobbade hårt i alla speldelar och fick mer och mer tag om händelserna och kunde manövrera ut Gislaved och vinna tre raka set. Vi fick en pratstund med tränare Svantesson efter matchen.

1-0 ledning till Örebro och en stabil 3-1 seger på bortaplan, hur går tankarna efter matchen?
Jag tycker Gislaved startade bäst i första set och skapade högt tryck på oss, vi blev lite baktunga och blev defensiva i vårt agerande. Det beteendet är ju absolut inget vi vill ha och vi ändrade det på ett bra sätt till andra set och jag tycker att vi blir bättre och bättre genom hela matchen. Siffrorna visar kanske som du säger på en ganska stabil seger men det kändes som att Gislaved var där hela tiden, de ger sig aldrig och det är något vi måste förbereda oss och vara beredda på till på lördag.
Förutom ert beteende som du tycker var defensivt, vad var det för andra nycklar som avgjorde matchen till er fördel?
Aggressiva och framåtlutade betyder inte bara hårda anfall och massa gap och skrik, utan det är lika mycket att inte ge Gislaved de lätta poängen, vara noggranna med de lätta handlingarna och sen klara av att förvalta de lägen vi skapar, en dropp kan också vara aggressiv om den utförs på rätt sätt och inte bara ge över bollen till motståndarna. Det är den pressen vi vill skapa, Gislaved ska känna att ska de vinna några poäng så ska de behöva göra maximala insatser varje gång. Men vi har inte vunnit någonting ännu, vi behöver vässa hornen ta oss an uppgiften på rätt sätt och komma maximalt förberedda på lördag för att ge oss själva chansen till att avgöra denna bronsmatch.
Den andra och avgörande bronsmatchen spelas på lördag, 24/4, kl 15:00 i Idrottshuset. Skulle Gislaved vinna den blir det ett Golden Set efter direkt matchen.
Bronsmatch 2:2
Örebro – Gislaved
Lördag 24/4 kl 15:00
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/klubben