Örebro startade matchen urstarkt och gav inte Sollentuna en chans att komma in de två första seten, sen har vi en lite scenförändring i tredje för att sedan se ett taggat Örebro vända tillbaka till sitt fina spel igen och bjöd publiken på ett par riktigt långa bolldueller som Örebro kunde gå segrande ur till publikens vilda glädje. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Grattis till segern, nu står det 2-0 i matcher vad var det som gjorde att Örebro kunde vinna dagens match?
Vi startar matchen ursinnigt, vi har några riktigt bra serve serier i framförallt Ludovica Forastieris serve där det är bra servar men framförallt så är det ett riktigt bra transition spel med bra block/försvar och med högkvalitativa anfall efter försvars räddningar som gör att vi drar ifrån i poäng protokollet direkt. När vi förlorar en boll i vår egen serve så åter tar vi den direkt och låter inte Sollentuna få någon rytm i sitt spel.
Efter tio minuters pausen så blir det en liten scenförändring, vad händer där?
Vi har spelat riktigt bra i fem raka set och Sollentuna har absolut ingenting att förlora och satsar för fullt i sin serve och lyckas, de får mycket energi av det och pressar oss till vårt yttersta. Sollentuna är ett bra lag och när de lyckas med sitt spel och får energi så kommer de att pressa oss, men jag tycker att vi reagerar bra och tar tag i situationen Efter att vi har gjort lite många egna misstag i tredje så återfår vi kontrollen i fjärde och vågar spel ut igen med hög aggressivitet, det blir lite längre bolldueller och vi vinner fler och fler av dessa och man kan verkligen se i spelarnas ögon att de glöder för att ta tillbaka initiativet i matchen.
I nästa match har Örebro möjligheten att avgöra kvartsfinalerna och gå till semifinal!
Kvartsfinal 3:5
Örebro – Sollentuna
Söndag, 26/3, kl 15:00 i Idrottshuset
Matchvärd: Tillsammans
Se matchen live på volleytv.se
/ Klubben