En dubbelhelg som ingen av oss har varit med om förut, bortamatch på lördagen 72 mil norrut för att sedan dagen efter spela mot samma lag hemma 72 mil tillbaka söderut. Hur gick då denna strapats, vi frågar tränaren Jonas Svantesson om hans intryck efter likt ett NHL back to back möte med IKSU.

Hahaha, ja du det var en upplevelse men jag är mycket positiv till tjejernas insats både spelmässigt med allt vad det innebär med förberedelser och mental uppladdning. Vi orkade att ladda om efter lördagens match och kanske till och med göra en liten bättre insats under söndagen än vad vi gjorde på dagen innan och det ska tjejerna ha en stor eloge för och det är absolut något vi kan ta med oss både som lag och personligt att vi kan ladda om även fast de yttre omständigheterna inte är på våran sida.
Vad säger du då om matcherna?
Det ska börjas med att säga att IKSU var lite vingklippta med sjukdomar och skador och kunde inte ställa upp med sitt bästa lag, med dessa förutsättningar så har inte många lag i Sverige och inte IKSU den bredden i sin trupp att man kan hota något av topplagen. Vi startade väl lite segt i första matchen på lördagen och blev lite tagna av IKSUs spel i framförallt block/försvar som gjorde att vi tappade tålamodet lite. Men i det stora hela så gör vi två bra insatser där vi styr spelet och tillåter inte IKSU vinna så mycket poäng, i första matchen får IKSU vinna 17 anfallspoäng totalt och i andra matchen 9 poäng totalt och det vittnar om att vi spelade tight och var noggrann i vårt spel och inte tillät IKSU vinna några ”lätta” poäng.  Så i det stora hela så är jag nöjd med våra insatser under båda dagarna och det varit en helg som vi inte kommer att glömma i första taget:)
Nästa match
Örebro – Gislaved
Lördag 12 december kl 15:00
Se matchen live på www.volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben