Vi fick se två nya ansikten i Örebro idag, Leah Clayton gjorde en strålande insats och blev poängbäst och utsedd till MVP, vi fick också se landslagskaptenen Jonna Wasserfaller gör servebyten i alla tre set efter sin korsbandsskada förra säsongen. Örebro tog tag i taktpinnen direkt från start och spelade stabilt i alla tre seten och kunde relativt enkelt styra matchen till 3-0. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Grattis till årets första seger, vad säger du om matchen?
Tack, vi gör en bra prestation, det är första matchen efter nästan en månads uppehåll. Visst var det lite spänt på visa håll i början av matchen och det tog ett tag innan vi blev varm i kläderna och kunde spela ut under längre stunder. Men känslan var hela tiden att vi hade kontroll på händelserna, IKSU stack upp ett par gånger framförallt i deras serve, men jag tycker att vi hanterade det på ett bra sätt och tillät dem aldrig att komma in i matchen.
Leah Clayton och Jonna Wasserfaller gör debut för Örebro, vad säger du om deras insatser?
Leah var lite spänd till en början men hon jobbade sig in i matchen och när hon hittar rytmen och kan slappna av så gör en väl godkänd premiär, Jonnas uppgift att komma in och serva är tuff efter att ha varit borta från matchspel i nästan ett år, men hon klarar det bra och vågar gå på i serven. Nu har hon klarat av det och vet vad som väntar och hur det känns i nästa match som hon kommer in.
Nästa match blir redan på onsdag då den uppskjuta matchen mot Sollentuna spelas.
Örebro – Sollentuna
Onsdag 19 januari kl 19:00
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
Matchvärd: Printoz
/ Klubben