Tyvärr så var Hylte/Halmstad numret förstora idag och kunde kvittera till 1-1 i semifinalserien, Örebro startade annars denna match mycket bättre än den första och var klart med i första set, även andra set så var Örebro med och det kändes som att det stod och vägde en lång stund i båda dessa set men tyvärr så var H/H bättre i slutbollarna. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Kvitterat i matchserien, hur går dina tankar efter denna matchen?
Vi ger oss själva chansen i första set och skapar många bra lägen men i slutet av setet så lyckas vi inte hålla tillräckligt hög press på HH och vi tar inte riktigt chansen. Så här i efterhand så hade det nog varit väldigt viktigt att ta det första set för att skapa tvivel hos HH. I andra set så finns det också lägen att vara med men deras servemottagning är ännu bättre än i första så de får alldeles för stort självförtroende i anfall och vi klarar inte riktigt av att hantera det.
Vad framförallt måste ni ändra på till nästa match som spelas på torsdag?
Vi måste skapa ett bättre servetryck så att de får lite svårare lägen och framförallt inte kunna utnyttja alla deras anfallspunkter. Vi skapar även i denna match många chanser men vi måste vara lite skarpare i avsluten och få lite mer poäng på de lägen vi skapar för att ge oss lite trygghet och självförtroende. Matchserien lever fortfarande i allra högst grad efter att vi gett oss själva denna chans till en avgörande match, så det gäller att se framemot den och ladda för att försöka störa HH så mycket det bara går på torsdag så vet man aldrig vart detta kan sluta.
Den avgörande semifinalen spelas på torsdag, 15/4 kl 19:00 i Halmstad. Vinnaren på torsdag möter Engelholm i finalen som börjar direkt den kommande helgen, 17-18 april. Förloraren möter Gislaved i bronsmatcher som börjar nästa vecka 20-21 april.
Semifinal 3
Hylte/Halmstad – Örebro
Torsdag 15/4 kl 19:00
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben