Det blev en 3-0 seger i sista matchen före juluppehållet och sista matchen 2021. RIG bjöd upp till en mycket sevärd match speciellt i de två första seten där det kändes som att det var väldigt tight och kunde ha gått åt båda hållen. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Grattis till vinsten, hur tycker du matchen var?
Vi hade även denna match lite svårt att komma igång och bjöd in RIG och de tackade och tog emot, de gjorde många bra prestationer i början. Tycker vi tar oss ju längre in i matchen vi kommer, vi tillåter dem vinna alldeles för många anfall i de två första seten där vi ska och kan spela mycket bättre block/defense. Sen i tredje set framförda framförallt av Ludovica Forastieri och Angel Gaskin så hittar vi aggressivitet och lite jävla anamma som vi behöver i bland. Detta smittar resten av laget och vi avslutar matchen på ett effektivt och prestationsmässigt på den nivå vi ska vara.
Nu tar elitserien ett juluppehåll och matcherna återupptas den 4 januari. Vi börjar det nya året med länsderby mot Lindesberg på bortaplan. Nästa hemmamatch blir söndag 9 januari kl 14:00 mot Sollentuna.
Vi i Örebro Volley önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Stort tack för det fantastiska stödet vi har fått under 2021!
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben