Det var inte årets bästa spel men det blev en ganska enkel seger iallafall för Örebro mot Degerfors. Degerfors styrde matchen från början och tog en liten ledning men Örebro kom tillbaka och kontrollerade sen förloppet matchen igenom.

Vad tycker då tränaren Jonas Svantesson om matchen?
– Det går inte att vinna med mer och siffrorna ser ju okej ut men ändå så känner vi nog alla att vi hade velat göra en bättre prestation. Vi har tränat bra den senaste tiden och ville nog få ut det idag men vi hittade aldrig rytmen och vi brottades med oss själva lika mycket som med Degerfors.
Vad kan det bero på?
-Många saker såklart, men en är att vi inte har spelat match på nästan tre veckor och en annan att vi kanske hade förväntat oss någonting annat i vårt spel som inte hände och då forcerade vi spelet lite för mycket och istället för att acceptera situationen och jobba hårt för varje poäng så värderade vi poängen och blev jätteglada när det var något bra och inte fullt lika glada när vi vann bollen på ett sätt som kanske inte var som vi hade förväntat oss. Sen är det alltid lite klurigt att starta upp efter ett uppehåll och det som ”bara” fungerade senaste matchen fungerar inte lika lätt utan man måste jobba lite hårdare och kommunicera lite mer och högre får att få de linjer i spelet som vi vill ha.
Vad är du nöjd med efter matchen?
– Framförallt att vi har bra spridning på poängen, vi har fyra stycken som gör 12 poäng eller mer i en 3-0 match, så vi gör mycket poäng själva. Vår servepress är bra som ger oss många lägen att göra poäng. Vi lyfter oss efter tio minuters pausen och kan ta med oss ett bra avslut på matchen.

Här kan ni läsa vad länsmedia säger om matchen:

Nu går vi in i en riktig superhelg för volleybollen i stan. Redan på fredag startar vi med vår årliga företagsturnering Black Friday som går av 13:00 med finalspel ca 17:00 med Örebro Volley som domare. Har ni vägarna förbi Idrottshuset under fredagen så passa på att besöka och heja fram årets guld lag! Rykten säger att coach Svante kan ses i storform…
Lördag den 24 november så går laget åter in på plan när Lund kommer på besök. Matchstart 14:00. Matchen markerar också grundseriens vändning.
25 timmar senare är det dags för match igen när Hylte/Halmstad intar Idrottshuset, kl 15:00. I laget hittar vi ingen mindre än Jona Vigfusdottir som för dagen är tillbaka i hallen.
För att summera med datum och tider:
Fredag 23 november kl 13:00 Black Friday Turnering
Lördag 24 november kl 14:00 elitseriematch mot LUND
Söndag 25 november kl 15:00 elitseriematch mot HYLTE/HALMSTAD
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna