Det blev som coach Svante förutspådde innan en jämn match där det vara många långa bolldueller men där de flesta slutade med Örebro vinst, Linköping pressad Örebro med tuffa servar och ett ett bra försvar, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson efter matchen.

Vad säger du om sista matchen innan Grand Prix?
– Det blev en bra generalrepetition där LVC verkligen pressade oss i serven  men vi klarade oss ur det greppet bättre än förra helgen så det är jag väldigt nöjd med. Det behöver inte alltid vara perfekt mottagning men majoriteten måste vara så pass bra att vi kan kontinuerligt komma till bra anfall så vi hittar en bra rytm i matcherna. Sin vana trogen så spelade LVC ett bra och inspirerande försvarsspel och vi fick tillbaka bollen även efter bra anfall och det är något vi behövde träna på för det kommer att hända fler gånger i helgen och då gäller det att vara på tårna. Vi blockar lite bättre idag och kan lättare spela försvar som gör att LVC får det svårt att vinna anfallspoäng, de kanske får vinna några anfall för mycket i andra set där vi slarvade lite och gjorde några misstag för mycket, men jag tycker att vi kommer tillbaka från den lilla svackan på ett bra sätt och steppar upp med vårt bästa spel under hela matchen. Summa summarum en gedigen insats som det finns mer att ta utav men det känns som att vi är på gång och vi ser med positiv tillförsikt emot semifinalen mpr Engelholm på lördag.
Nästa helg är det äntligen dags för Grand Prix. Det blir direkt en repris av förra årets final när vi möter Engelholm i semifinalen kl 10:00. Ni följer hela GP på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben