Örebro rivstartade matchen och det kändes som att Sollentuna inte riktigt var med från början utan kanske lite tagna av stundens allvar. Örebro tog till vara på detta på ett mycket bra sätt och kunde ganska enkelt glida iväg till en säker 25-14 seger i första set. Mönstret upprepade sig i andra set fast Sollentuna fick lite mer ordning på sitt spel allt eftersom men Örebro var väldigt fokuserade och tillät aldrig Sollentuna komma in i matchen.

Tredje set blev lite som det kan bli när ett matchen startar med två enkla set vinster till det egna laget, Kvalitén gick ned lite på båda sidorna och det blev lite ostrukturerat och stökigt som tränare Svante brukar säga. Det kändes som att Örebro hade koll på läget och kunde manövrera sig vidare till final även fast spelkvaliteten sjönk lite så lät Örebro aldrig Sollentuna få momentum till att komma riktigt nära i poängprotokollet.
Vad tycker då tränaren Jonas Svantesson om semifinalen idag?
– Tycker att vi kom in i matchen på ett mycket bra sätt, vi såg väldigt taggade ut men kunde spela avslappnat och metodiskt, vi började matchen med riktigt hög press i serven och Sollentuna hamnade lite på defensiven och kunde inte riktigt komma till bra avslut. När de situationerna uppstod så var vi väldigt snabba på att utnyttja dessa tillfällen och vi var riktigt skarpa när poängtillfällen gavs. Många saker var riktigt bra och något som vi kan bygga på till imorgon.
Hur känns det inför imorgon?
– Det känns bra, vi har gett oss själva en chans till att slå håll på Engelholm och ju fler chanser vi skapar desto närmare kommer vi att komma, en segersvit håller aldrig för evigt och kanske kan vi bryta trenden redan imorgon. Det känns som att vi har ett bra läge och vi vet att Engelholm är mycket bra och de slog Hylte/Halmstad idag i tre raka set och det visar att de är i mycket bra form, men vi är ödmjuka inför uppgiften och det kommer att bli en tuff och spännande final imorgon.
Grand Prix final!
Engelholm – Örebro
Idag kl 16:30 i Fyrishov, Uppsala
Bild: Daniel Lubner
/Klubben