Svedala hade inte mycket att sätta emot när Örebro startade matchen med bra skärpa och som tränaren Svante alltid tjatar om att ta tillvara på de lägen man skapar, men ju längre matchen pågick så kröp Svedala närmare i protokollet och Örebro kunde med minsta möjliga marginal vinna sista set med 25-23.

Vad säger då tränaren Jonas Svantesson om denna match?
– Tycker att vi börjar lovande men som du säger så släppte vi på trycket lite och Svedala komma in i matchen, väldigt onödigt men vi klarade inte av att spela fokuserat rakt igenom och göra det som vi gör varje dag på träningarna. Det behövs inte så mycket för att motståndarna ska ta sig in i matchen, tillslut så blir vi rädda för att missa istället för att göra poängen själva och då blir vi lite defensiva och det är svårt att vinna poäng i volleyboll om man är defensiv.
Något du är orolig över?
– Absolut inte, detta händer under en säsong och det som var bra är att vi startar matchen på ett mycket övertygande sätt och vi kunde rulla runt på hela truppen. Vi vinner även fast vi hamnar i en situation vi inte vill vara.
Nästa hemmamatch i Idrottshuset:
Örebro – Engelholm
Söndag 15 december kl 13:30
Matchvärd: ÖrebroBostäder
Bild: Daniel Lubner
/Klubben