Det blev en 3-0 seger nere i Gislaved, proffsen i Gislaved stod för det mesta av poängen och stretade emot så Örebro fick det riktigt svettigt i två set. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Du varnade för deras två vänsterkanter Alyssa Ballenger och Petra Neciporuak hur gick det att stoppa dom?

I en början tycker jag att vi gör det riktigt bra men framförallt i set två så får de lite för mycket spelrum och kan gör lite för många anfallspoäng än vad vi är nöjda med. De är två bra volleybollspelare så vi kommer att få vara på tårna även på lördag.

Hur var matchen annars tycker du?

Skönt att få med sig alla tre poängen och det var bra av laget att lyckas freda både andra och tredje set så att vi fick 3-0 med oss hem. Annars tycker jag att vi startade matchen riktigt bra, vi hade en hög servepress och vi tillät inte Gislaved att vinna så mycket poäng på massa olika sätt. Vi kunde ta tillvara på de gånger vi fick upp bollen och kunde producera många egna poäng. Vi startar både andra och tredje set på samma sätt men Gislaved ger sig inte utan de krigar på gör det jämnt i slutet av båda seten. I andra set var vi riktigt illa ute och vi blev lite skakiga men lyckas ända att knyta ihop det. I tredje set så har vi lärt oss hantera slutet av setet och där känns vi trots att det var tajt mycket lugnare och kan spela ut som vi vill göra.

Ny match mot Gislaved redan på lördag, vad tror du om den matchen?

-Vi kommer att få räkna med ett hel taggat Gislaved, de har säkerligen pratat om hur nära de var i de två avslutande seten och de kommer att vara väldigt hungriga för att vinna det där setet. Det ska bli riktigt roligt att få spela på hemmaplan igen, sista matchen inför juluppehållet och hela truppen är intakt, jag räknar med att vi kommer att vara riktigt hungriga och sugna på att göra en riktigt bra prestation innan vi tar lite julledigt.

Nästa match blir returmöte i Idrottshuset.

Örebro – Gislaved

Lördag 17/12 kl 15:00. Observera att matchen startar 1 timme tidigare än tidigare marknadsförd tid.

Matchvärd: Nemax Miljöhantering

Se även matchen live på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben