Efter att ha haft ett matchuppehåll på två veckor efter kvartsfinal vinsten mot Lindesberg så kunde man tänka sig att Örebrotjejerna skulle vara lite matchrostiga men av det märktes inget, istället såg vi ett mycket taggat lag som spelade väldigt inspirerande från första till sista poäng.

Det här måste vara en av de bästa insatserna denna säsongen, frågar vi tränaren Jonas Svantesson.
– Det var en bra prestation där våra dalar i spelet var få och kortvariga, vi gjorde Hylte/Halmstad dåliga och vi kan kallt räkna med att H/H inte kommer att tillåta detta i någon mer match. Nu har H/H all press på sig och måste vinna på hemmaplan på onsdag för de vill inte komma till Örebro med ett 2-0 underläge, men vi måste komma ihåg att H/H hade ett liknande läge mot Ängelholm i kvartsfinalen där de lyckades vinna som första Svenska lag denna säsongen vinna med 3-2 och kvittera till 1-1 i matcher så vi måste förberedda oss för en mycket tuffare match.
Men 3-0 måste kännas skönt att starta semifinalserien med?
– Absolut, vi fick tryck på deras servemottagning och spelade med stort tålamod på de långa bollduellerna och förivrade oss inte och var resoluta i transanfallen som gav bra utdelning. Vi kan fortfarande göra många saker bättre och måste vara beredda på onsdag att vi måste göra en bättre prestation för att få det resultat som vi önskar. Det står bara ett noll i matcher så det är lååååångt kvar, nu gäller det att vara ödmjuka och förberedda sig maximalt för en lång och tuff match på onsdag.
Nästa match i Idrottshuset
Semifinal 3:5
Örebro – Hylte/Halmstad
Lördag 13 april kl 16:00
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna
Text: Coach Svante