Det blev en 3-0 seger nere i Linköping på fredagskvällen, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.
Efter lite uppehåll och låg träningsnärvaro under två veckor så kändes det som att du var lite orolig inför vad Linköping kunde ställa till med.
Absolut att jag var, Linköping har skaffat sig bra självförtroende och har en uppåtgående trend i spelet medans vi har haft lite struligt under två veckor och vi visste väl inte riktigt vart vi stod någonstans. Tycker att alla tre seten gjorde vi det bra, vi fick slita för poängen under hela matchen, men vi tappade inte tålamodet under någon längre period även fast Linköping stressade oss ordentligt. Tjejerna ska ha en stor eloge för sin insats idag och att de lyckades genomföra matchen på det sätt vi gjorde.
Vad var det som gjorde att ni kunde vinna med 3-0?
Som sagt tidigare så tappade vi inte tålamodet och tillät oss inte att bli stressade även fast Linköping gjorde några fantastiska räddningar som medförde till poäng. Även fast vi inte kunnat träna som planerat eller som vi vill och ställde upp med en helt ny mottagnings line med Isabella Reffel, Ewelina Granberg och Sofie Sjöberg så höll vi ihop vårt grundspel och det är jag väldigt nöjd med. Sen skapade vi många lägen i vårt anfallsspel som vi kunde utnyttja och det medförde att vi satte press på Linköping under långa stunder. Självklart hade vi lite toppar och dalar i spelet under matchen men alla hade gjort bra förberedelser innan matchen och var med på att allt kanske inte flyter på som vanligt och lät sig inte påverkas utan matchen skulle bara vinnas.
Nästa match i Idrottshuset
DUBBELHELG
Örebro – Värnamo
Lördag 21/11 kl 15:00
OCH
Örebro – Gislaved
Söndag 22/11 kl 17:15
Se matcherna live via volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben