December har kommit och det börjar dra ihop sig om vilka lag som ska gå till Grand Prix, tre lag är redan klara, Hylte/Halmstad, Engelholm och Örebro. En plats återstår och fyra lag krigar för fullt fullt, Lund, Sollentuna, Linköping och Värnamo gör upp om den sista platsen i helgen. Örebro har hemmamatch mot Gislaved och vi har fått en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Gislaved har ett ungt lag och ligger på en nionde plats i tabellen med två vinster, hur går dina tankar inför denna match?
Som du säger så har de ett väldigt ungt lag, några spelare från förra året som har varit med några säsonger har flyttat eller lagt av, så de har gått igenom ett generationsskifte och har nu många egna produkter där många är väldigt unga. De har också tre proffs som stöttar upp detta unga lag men som också är ganska unga, de har två vinster så här långt mot RIG Falköping och Lindesberg, men det känns som att de kommer mer och mer in i serien men behöver nog lite mer tid på sig, men på ett längre perspektiv inför framtiden så tror jag att detta kan bli bra för Gislaved.
hur måste Örebro spela för att vinna mot Gislaved?
Som vanligt har vi ett par taktiska saker som vi ska försöka hålla oss till, men vi måste fortsätta fokusera på våran sida av nätet. Vi ska försöka ta reda på varje tillfälle som ges att spela på en så hög nivå som möjligt under en så lång tid som vi bara kan. Det är det som kommer att utveckla spelarna och laget och göra oss förbereda för framtiden. Vår serve/servemottagning var riktigt bra förra matchen och jag hoppas att vi kan fortsätta den trenden, kan vi hålla i det momentet så kommer vi att kunna ge oss själva chansen till att fortsätta utveckla vårt anfallsspel med tempo och variation.
Från och med 1 december gäller numera vaccinationsbevis för personer över 18 år som vill besöka event med över 100 personer. Något som vi arrangörer kommer behöva kontrollera.
Vi vill därför påminna er som tänker komma till Idrottshuset att se till att ni har med er ett giltigt vaccinationsbevis.
Har du inte ett vaccinationsbevis kan du ordna ett på www.covidbevis.se
Vill ni veta mer om hur våra matcher påverkas så följer vi de gemensamma riktlinjerna från Svenska Volleybollförbundet som går att läsa här.
Lördagens match mot Gislaved blir första gången vi ska agera kontrollanter men vi ska göra vårt yttersta för att det ska fungera smidigt i entrén. Kom gärna i god tid innan matchen.
Örebro – Gislaved
Lördag 4 december kl 15:00
Matchvärd: Sapore
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
/ Klubben