Precis som väntat blev det en helt annan match nere i Ängelholm jämfört med den första semifinalen i Örebro. Engelholm VS vann ed 3-2 efter 15-13 i det femte och avgörande setet.

Visserligen började Örebro bra och fick med sig de första två seten. Men det var efter stor ansträngning och lite flyt i slutbollarna. Seten var spelmässigt jämna. Engelholm hade gjort läxan och kom närmare och närmare. Trots 0-2 läge så trodde man på sin gameplan och sakteliga började man få bättre och bättre utdelning.

Örebros servemottagning darrade och den egna serven blev svagare och svagare under matchen. Matchen tippade mentalt över till Engelholm efter en dryg timmes spel och Örebros fina anfallsspel var som bortblåst.

Örebro provade med lite spelarbyten men Engelholm hade fått tag i sitt spel och deras självförtroende ökade i takt med att Örebro tröttnade.

Vi fick ett litet snack med Jonas Svantesson efter matchen.

2-0 och läget såg bra ut, vad hände efter pausen?

Tycker att vi börjar tredje setet bra men EVS höjer sig och vi kanske tappar den där sista procenten i aggressiviteten att vinna poängen, där får EVS luft under vingarna och det utnyttjar läget.

En snabb koll på den preliminära statistiken så verkar EVS haft en klar taktik att sätta press på vissa delar av er servemottagningsenhet, hur gick snacket under matchen?

Inget ovanligt att en motståndare gör det, de fick bra press på serven idag medans vi kanske inte träffade helt perfekt, ett moment som man gärna vill ha övertag i såklart.

Något mer som du tycker kan förklara att laget verkar tappa energi och mentala orken under den senare delen av matchen?

Det blir ett klassiskt skifte av momentum och energi i matchen när EVS får stort självförtroende, i detta skede så har vi tappat trycket och tempot i vårt spel och vi hittar inte tillbaka till det spel som vi vill spela.

Nu gäller det att snabbt studsa tillbaka och släppa besvikelsen att man tappade en klar ledning och förlorade. Hur går ni tillväga nu de kommande dagarna?

Tror nog att laget var sugna på revansch direkt efter matchen, nu gäller det att direkt börja förbereda sig med framförallt en bra återhämtning lite träning och sen är det full gas igen på lördag.

Därmed är det alltså helt jämnt i matchserien och nu vänder lagen tillbaka till Örebro och Idrottshuset på lördag eftermiddag. 1-1 och nu blir match 3 oerhört viktig. Den som vinner på lördag kommer ha en liten matchboll inför fortsättningen. Kan hemmaplan avgöra? Låt oss hoppas på att hemmaplan är en stor fördel, hittills har ju lagen vunnit sina hemmamatcher.

På lördag bjuder ett antal företag alla på fri entré. Så nu fyller vi Idrottshuset och skapar en härlig slutspelsstämning. Kan det bidra till att tjejerna lyfter spelet till ytterligare en nivå? Helt klart kommer det bli en spännande kamp om att ta hem match 3 och skaffa sig ett utmärkt läge för fortsättningen.

Semifinal 3

Lördag 15:00

Örebro-Engelholm

Fri entré

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/klubben