Inför drygt 1000 åskådare förlorar Örebro semifinal 3 med 1-3. Matchen är jämn inledningsvis men efterhand tar Engelholm över och vinner rättvist.

Engelholm får bra träff på sina servar och Örebros servemottagning har inte den precision som behövs för att få till sitt varierade och snabba anfallsspel. Örebro blir lättlästa och infångade av EVS-blocket, ett EVS som lyckas få spelet dit man vill.

Vi får en pratstund med tränare Jonas Svantesson dagen efter matchen

Det blev en tuff match på hemmaplan och Engelholm vinner med ganska klara 3-1, vad är dina reflektioner?

Tycker att vi får en bra inledning på matchen men gör några misstag i rad som skapar oro, sen tar det en stund innan vi hittar tillbaka in i matchen igen men tyvärr så startar vi lite försent och hinner inte ikapp. Sen tar vi tredje set som vi gör väldigt bra för att sedan inte riktigt orka stå emot EVS när de kliver upp en nivå i fjärde set.

Först vinner Örebro fem raka set i den här matchserien, sedan vänder det totalt och EVS tar fem raka innan Örebro lyckas knipa ett set. Vad ligger bakom scenförändringen som du ser det?

Självförtroende, EVS fick massa självförtroende när de vände match 2 men det kan svänga väldigt snabbt tillbaka till vår fördel och det gäller att vi är mentalt redo för chansen kommer att dyka upp.

Känslan man får är att Engelholm lyckas väldigt väl med sin gameplan, dvs hur man vill spela och neutralisera Örebro, samtidigt som Örebro inte alls får samma träff på sin plan. Hur ser ni i coachgänget på detta?

Som alla andra coachgäng jobbar vi stenhårt före, under och efter med vår game plan, vår game plan kan alltid efterföljas lite bättre men det är inte där vi förlorar matchen det sitter i våra egna handlingar i gjorda poäng och misstag.

Gäller att hitta det positiva nu och bygga vidare på det för att hitta tillbaka, vad är du, trots förlusten, nöjd med?

Vi blir väldigt hårt pressade i vår servemottagning men vi kliver av i alla tre matcher med en statistik som vi kan vinna matcher med. Vår moral, vi krigar och kämpar för varje poäng och det är en nödvändigheten för att vi ska kunna vända på matchserien. Vi kommer aldrig tappa tron på det vi gör och vi har fullt fokus på att vi ska vända detta underläge till två raka vinster.

Nu måste Örebro vinna nere i Ängelholm på tisdag kväll för att försöka få till en femte och helt avgörande match på hemmaplan. Det kommer bli stentufft men kan Örebro hitta tillbaka i sitt grundspel med bättre press på den egna serven och stadigare egen mottagning så finns definitivt stora möjligheter att vända hem med en seger.

Matchen följer man som vanligt på www.volleytv.se, tisdag kväll 19:00.

Vinner Örebro på tisdag väntar den avgörande semifinalen på torsdag , 14/4, i Idrottshuset kl 19:00.

Bild: Niklas Lindahl, Pressbilden

/klubben