I 20 år har Örebro Volley och Engelholm drabbat samman i oräkneliga tuffa matcher som inte sällan haft mycket på spel. På lördag kommer ett garanterat revanschsugen Engelholm till Idrottshuset för en match om 3 viktiga poäng i jakten i serietoppen.

Örebro Volley är obesegrade i Idrottshuset denna säsongen, men på lördag kommer det hittills tuffaste testet när regerande svenska mästarinnorna Engelholm garanterat kommer att bjuda upp till en tuff och jämn drabbning. Sist lagen möttes var under Grand Prix där Örebro Volley vann semifinalen med 3-0. När lagen möttes nere i Ängelholm i december vann Engelholm med 3-2.

Engelholm inledde säsongen med att vinna den nyinstiftade svenska Supercupen mot Hylte/Halmstad. Sedan gick de som tåget under hösten och hade länge serieledningen. Laget leddes av amerikanska nyförvärvet som varit stekhet med sitt varierade anfallsspel och Haylee Nelson har idag det tredje bästa poängsnittet med 4,74 p/set. Tillsammans med polskan Aleksandra Omilaniuk (3,15 p/set) så har Engelholm ett anfallshot vid båda antennerna. När förra årets guldpassare Frida Kindbom under hösten aviserade att hon inte kan fullfölja säsongen så värvades ännu ett proffs in och sedan juluppehållet så styr anfallsglada amerikanskan Julia Kurowski passningsspelet.

Så det är lite spännande att det finns två matcher i matchen mellan lagens ledande amerikanskor. Passarkampen mellan Örebro Volleys Nathalie Hayward mot Engelholms dito Julia Kurowski. Sedan lagens just nu främsta anfallare på vänsterkanten i Örebro Volleys Kira Thomsen (4,12 p/set) mot ovan nämnda Heylee Nelson. Två matcher i matchen som blir viktiga för båda lagen.

När två topplag möts så blir givetvis också spelet i baklinjen viktigt. I Engelholm återfinns landslagsliberon Filippa Brink som betyder mycket för Engelholms servemottagning och försvarsspel. I Örebro Volley har Catarina Cooper gått från klarhet till klarhet efter höstens comeback efter sin operation. Ännu en match i matchen som blir spännande att följa på lördag.

– Det är alltid kul att ställas mot tuffast motstånd i Idrottshuset. Vi har presterat bra på hemmaplan hela säsongen och vi kommer att behöva upp på vår högstanivå för Engelholm kommer garanterat vara revanschsugna efter förlusten i Grand Prix, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben