Örebro Volley har gjort klart med passaren Agnes Hellvig. Hon tar studenten från volleybollgymnasiet i vår och har varit bofast i juniorlandslaget och vann NEVZA under 2023 och kvalade in Sverige till U-20 EM.

Det nya lagbygget fortsätter för Örebro Volley och nu ansluter talangen Agnes Hellvig. Den 18-åriga passaren kommer ursprungligen från Lidingö och startade som 6-åring att spela volleyboll i Lidingö SK. I större delar av karriären har

Agnes har spelat spiker, men skolade om sig till passare för 2 år sedan och nu fortsätter hennes karriär i Örebro Volley i den rollen.

Agnes har varit en stor del av juniorlandslaget de senaste åren och var med i det lag som vann NEVZA för U19 under 2023. Sverige är därmed kvalificerade för U20 EM 5-17 augusti. Agnes är också uttagen till den bruttotrupp som startar förberedelserna och uttagningar i slutet av maj.

Efternamnet Hellvig skvallrar om att hon kommer från en riktig volleybollfamilj. Båda föräldrarna och syskonen är volleybollspelare. En kuriosa är att Agnes mamma, Lotta Hellvig tidigare Holmqvist, spelade i elitserien med KFUM Örebro på 90-talet.

– Efter tre år på volleybollgymnasiet, RIG, ser jag fram emot att få spela i en elitserieklubb. Örebro var den klubben jag ville till helst, så det känns fantastiskt att få den chansen. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och jag tror att Örebro ger de bästa förutsättningarna för mig, säger Agnes Hellvig.

Under fredagen 3/5 spelar Agnes Hellvig med Volleybollgymnasiet i Idrottshuset när laget möter ToppVolley från Norge 18:30 som en del av invigningen av Sveriges största ungdomsturnering Örebro Challenge som spelas i hela Örebro under 3-5/5.

– Jag är jätteglad att Agnes fortsätter sin volleyboll karriär hos oss. Hon är en välskolad volleybollspelare och behärskar spelets alla moment och hon kommer att utvecklas mycket i sin nya roll som passare i vår tävlingsinriktade miljö, säger Head Coach Jonas Håård.

/Klubben