Första derbyt slutade med en ganska komfortabel vinst för Örebro även fast tjejerna fick slita i ett av seten. Lindesberg har haft en tuff säsong än så länge, ska det nya proffset Lexi Pollard lyfta Lindesberg redan i sin debutmatch? Vi frågar tränaren Jonas Svantesson om matchen imorgon (onsdag)

Det ryktas om att Lindesbergs nya proffs Lexi Pollard år spelklar och spelar imorgon, vad tror hon kommer att tillföra till Lindesbergs spel?
Jag har hört dessa rykten också, det är ju hennes första match så vi har ju inget underlag just nu men jag har väl letat lite på nätet och hittat lite bilder att titta på. Lexi ser ut som en dynamisk och atletisk högerkant som både kan slå på snabba pass och på lite större bollar, hon är nog ganska van att dra ett lite tyngre lass i anfallet och jag tror att hon kommer att var nyttig för Lindesberg kanske redan från imorgon men framförallt för resten av säsongen.
Flitigt matchande för Örebro just nu hur känns laget?
Vi har gjort det riktigt bra och hållit uppe humöret även fast vi har fått slitit hårt sista tiden med långa resor och dubbla matcher på helgerna och nu en vecko match, vi är bra tränade men så klart måste vi periodiserad träningen lite i detta läge också så att vi inte går allt för mycket över gränsen, men det är en fin balansgång för samtidigt måste vi försöka ligga på så att vi driver processen framåt, men tjejerna sliter hårt på varje träning och vi har utvecklat vårt spel väldigt mycket under hösten.
Vad tror du då om morgondagens derby i Lindesberg?
Jag tror att det kommer att bli tufft och att vi måste vara på tårna direkt från början, de kommer att gå ut till matchen med lite mer självförtroende när de kanske känner att de har en spelare till som kan komma in och bidra. Vi ska fortsätta fokusera på vårt spel och försöka sätta hög press på Lindes servemottagning, sen spela tight och aggressivt när vi kan och spela smart och göra det svårt för Linde när det behövs. Med den nya spelaren så kommer Linde att bredda sitt anfallsspel så vi måste lära oss under matchens gång hur vi ska hantera deras anfallsspel och det kommer att bli en utmaning men vi är redo och vi ser med positiv tillförsikt fram emot detta derby.
Lindesberg – Örebro
Ikväll (Onsdag 16/12) kl 19:00
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben