Det blev en ganska enkel resa i första kvartsfinalen mot Sollentuna i lördags i Satelliten, en 3-0 vinst där Örebro aldrig tillät Sollentuna att komma in i matchen. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson inför kvartsfinal 2 och första slutspelsmatchen i Idrottshuset.

Första kvarten gick ganska enkelt till Örebro, hur går tankarna inför den andra?
-Vi gör en bra insats i första kvarten men vi måste vända blad och se till att göra samma förberedelser som vi gjorde till första matchen, Sollentuna kommer att vara taggade till tänderna för att få revansch. Det vi vet med säkerhet är att det kommer inte att bli samma matchbild en gång till.
Vad behöver Örebro göra för att vinna den andra kvartsfinalen?
Spela tight och inte låta Sollentuna vinna poäng på för många olika sätt, kan vi samtidigt skapa ett högt tryck på deras servemottagare så att de inte lika lätt kan komma till anfall, det gör att vi lättare kan spela block och försvar, Sen kommer såklart vårt anfallsspel vara viktigt, i första matchen så förvaltar vi många lägen som vi skapar och kan vi fortsätta på den vägen och vara lika hungriga så ger vi oss själva en större chans att vinna poängen, setet och matchen.
Kvartsfinal 2
Örebro – Sollentuna
Imorgon, Onsdag, kl 19:00 i Idrottshuset
Matchvärd: TIDA Byggpartner
Se matchen live på volletv.se
/ Klubben