Tre raka möten med lag från Skåne har ståt på schemat för Örebro, första borta i Ängelholm, sedan hemma mot Svedala och idag mot Lund borta. Lund har blandat lite resultat men de är nog väldigt nöjda med förra veckans vinst mot Gislaved på bortaplan.

Vad tror tränaren Jonas Svantesson om denna långväga bortamatch?
– Lund kommer att vara otroligt taggade och de har fått rejält med luft under vingarna från förra helgen, de har säkert en riktigt bra träningsvecka bakom sig som brukar komma når man gör bra resultat, så vi måste vara rejält på tårna direkt från början.
Lång bortamatch, hur laddar ni upp?
-Vi åker samma dag eftersom att matchtiden var väldigt sent 17.30, vi tar ett par längre pauser på vägen ned för att sträcka på benen. Sen gäller det att var mentalt förbered på en lång resa och försöka att hitta utrymme för att kunna fokusera.
Vad tror du då om matchen?
-Det kommer att bli en tuff bortamatch där säkert Lund kommer att försöka sätta hög press på oss i deras serve. så det gäller att vi är beredda från första serven. De har absolut inget att förlora så de kan chansa lite i sitt spel, för oss gäller det att hitta rytmen så fort som möjligt och inte ge bot n´got gratis till Lund, förhoppningsvis så kan vi komma dit att vi kan spela aggressivt och att Lund kommer att känna att de måste gör sitt absoluta max varje gång för att vinna poäng.
Hur ser det ut i truppen?
– Det ser bra ut, lite förkylningar som har spökat i början av veckan men vi har ändå lyckats gör en riktigt bra träningsvecka så förberedelserna totalt sett för laget har varit riktigt bra.
Lund – Örebro
Lördag 7/12 kl 17:30 i Lund
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben