Ikväll kl 19:00 träder Örebro Volley in på hemmaplan för att ta sig an Sollentuna i kvartsfinalserien.

Örebro vann, inte utan ansträngning, första matchen med 3-1 och har alltså skaffat sig ett bra utgångsläge inför de kommande två hemmamatcherna i veckan. Dels idag, onsdag (19:00) och dels på lördag eftermiddag (15:00).

För lagkapten Josephine Tegenfalk är det 14:e slutspelet, vi fick ett kort samtal med henne inför kvällens match

Hur känns det nu då inför årets slutspel och första matchen på hemmaplan?

Det känns bra och förväntansfullt. Vi har ett riktigt bra lag så det kommer bli en rolig resa detta slutspel!

Seger i första matchen mot Sollentuna, skön start på slutspelet eller vad säger du? Ni har ju inte helt lätt för just Sollentuna på bortaplan.

Alltid skönt att starta med seger. Sollentuna är starka på hemmaplan men vi fick revansch från senast vi spelade där så det tar vi med oss.

Vad tycker du själv om insatsen i Sollentuna, för din del och laget?

Vi hade lite slutspelsnerver men hittade mer och mer in i vårt spel och tog kontroll över matchen. Vi har tittat på video och pratat om vad som fungerade bra och vad vi kan förbättra till matchen idag.

Nu är det äntligen dags för hemmamatch i slutspelet och med publik. Det var ett tag sedan.

Publiken är så viktig för oss! Det ger oss sån energi och lyfter hela stämningen i hallen!

Vad tycker du publiken, utöver resultattavlan,  ska ha koll på för att få lite inblick i vad ni vill lyckas med i spelet

 Ett extra öga på våra servar och vara med på vad som händer på våra kanter!

Vi passar även på att lyssna lite med coach Jonas och hans funderingar inför matchen ikväll.

Sollentuna hade ett bra serve och försvarsspel i första matchen, ett spel som skapade lite otålighet och ”onödiga” misstag från Örebros anfallsspelare, i vart fall sett från sidan. Håller du med?

Till viss del, vi tappar tålamodet lite i en tio-femton minuter period i andra set, men jag tycker att vi har lärt oss hantera det mycket bättre än senast vi var i Sollentuna, så vi har blivit bättre på det men vi har en del kvar att ta lärdom från dessa situationer.

Örebro ”gav bort” hela 25 poäng genom egna misstag i lördags. Hur gick snacket efter videogenomgången i måndags?

Vi är medvetna om detta och just andra setet som jag har pratat om tidigare har vi 12 misstag. Om vi tar bort 7 och gör de 5 misstag som vi snittar per set så är det genast väldigt bra. Snacket var konstruktivt och vi vet vad vi ska göra och vi har en stark tro på att vi klarar av det.

Vet att du gärna vill se bra prestationer och att det i sig leder till fina resultat. Vad är det du vill se nu i kvartsfinal 2 så att publiken kan följa med inte bara på tavlan utan även sett till det du och laget vill uppnå rent prestationsmässigt?

Att inte Sollentuna får vinna enkla poäng, de poäng de vinner ska de behöva göra till 100% och det är okej, vi ska vända på bollarna till ta anfall när de gör handlingar som inte är 100% bra tex dropp eller när vi får en kontrollerad touch i blocket, gratisbollar……….

Då har vi fått lite funderingar från coach och lagkapten inför kvällen. Hoppas ni hittar ner till Idrottshuset ikväll. Lär bli en hel del sevärda bolldueller och kamp om poängen.

19:00 Örebro-Sollentuna.

Matchvärd: Nemax

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben