Det var en månad sedan senast men nu är det äntligen dags igen för match i Idrottshuset.

Elitserien drar igång efter juluppehållet. Örebro avslutade med tre bortamatcher i december så det är ett tag sedan laget spelade hemma. Men på lördagen är det dags. På andra sidan nätet står Svedala. Ett lag som Örebro haft många härliga jämna matcher mot under senare år. Även om det skiljer en del i tabellen just nu så finns alla förutsättningar för en ny holmgång i Idrottshuset. Svedala, med bra längd i laget, har en sevärd spelare i Trinidad-Tobagos landslagspassare och tillika lagkapten Renee Forde. Med henne i laget är Svedala ett helt annat lag än man var i början av serien då Örebro vann nere i Svedala. Svedala har, precis  som Örebro, varit lite ojämna under hösten och varvat toppspel med en hel del enkla misstag. Svedala har också, precis som Örebro, ny tränare för säsongen så hösten har säkert också handlat en hel del om att sätta lite nya rutiner, spelsätt och träningsupplägg. Räkna med ett Svedala på uppgång.

För Örebro är det en viktig match inför nästa helgs Grand Prix spel. Laget har varit lite stört under december av lite skador och resor. När laget nu går in i vårsäsongen är det med viss förväntan. Sofie Sjöberg har återanslutit till truppen efter sin höstvistelse på Island och spel i isländska ligan. Jona är tillbaka efter ryggproblem och Diana Lundvall tillbaka efter ett par matchers frånvaro i december. Det drar ihop sig. Dags att Örebro hittar en jämn hög nivå inför en spännande och intressant vår.

Lördag 14:00

Örebro Volley – Svedala Volley

Idrottshuset

Kan ni inte tar er till Idrottshuset så ses matchen live här: https://gtvplay.solidtango.com/live/orebro-volley-vs-svedala

 

/klubben

Bild: Daniel Lubner