Efter en ovanligt lång serie, 27 matcher, är det äntligen dags för slutspelet. I kvartfinalsserien ställs Örebro mot småländska Gislaved.

På lördagen styr laget minibussarna de cirka 30 milen ner till Gislaved för den första kvartsfinalen i bäst a fem. Ett Gislaved som spelat bättre och bättre ju längre säsongen gått. Gislaved är sedan många år ett av Sveriges starkaste volleybollfästen på flicksidan med lag långt framme i alla ungdomsklasserna. Man har också förlitat sig mycket på egna talanger som bas för elitlaget. Inför den här säsongen gjorde man lite av en nystart och plockade upp många nya unga tjejer från de egna leden. Utvecklingen har gått fort under rutinerade mångåriga Gislavedscoachen Bosse Hallbergs ledning, en coach som kan utveckla just unga spelare. Lite skador oroar i Gislaved som annars säkert kommer gå in i kvartsfinalserien med en bra känsla efter en klart godkänd grundserie.

I Örebro har man länge varit fokuserad på kommande slutspel. Nu drar det äntligen igång. Gissa om man är sugna. Det har sett bra ut på träningen där det endast är Sofia Björndahl som saknas. I övrigt är laget spelklart och väldigt inställda på att försöka ta sig långt i årets slutspel. En bra start vore skönt men Gislaved, just i deras hemmahall, är en match som kräver bra prestation från Örebrotjejerna. Brendan har alternerat ganska friskt på kanterna. Ska bli intressant att se hur han väljer att ställa upp när det nu drar ihop sig på allvar.

På onsdag är det returmöte i Örebro.

Nästa hemmamatch

Onsdag 21 mars 19:00

SM-kvartfinal 2

Örebro-Gislaved

Idrottshuset

Matchvärd : Byggtema

 

Bild: Daniel Lubner

/Klubben