Efter två bortamatcher och två segrar så är det äntligen dags för hemmapremiär. Och inte vilken premiärmotståndare som helst utan på andra sidan nätet står en av Sveriges volleybollgiganter de senaste tio åren, Engelholm!

Vem minns inte semifinalen i april där matchserien gick till femte och avgörande match hemma i Idrottshuset. En match som Örebro spelade strålande i och tog hem segern och gick till SM-final. Nu är det historia! Båda lagen har förändrat en hel del i sina trupper inför säsongen. Örebro har satsat svenskt och föryngrat truppen. Engelholm å sin sida har stärkt truppen med tre utländska förvärv samt en hemvändande landslagsspelare i Julia Nilsson. Och Engelholm har sett riktigt bra ut inledningsvis och visat att man inte tänker upprepa finalmissen från ifjol. Deras nya utländska spelare, högern Aleksandra Omilaniuk, vänsterspikern Jamie Stivers och centern Viviane Goes har startat säsongen på ett bra sätt, kanske framförallt Aleksandra och Jamie som har gjort många poäng och är två spelare som Örebro kommer att få ha ett extra öga på.

Örebro har som sagt satsat svenskt. Diana Lundvall återvänder ”hem” till Örebro, Diana varit ute på proffsäventyr i två år (Schweiz och Finland) men valde trots flera anbud från Europa att spela för Örebro denna säsong. Diana kommer bli en nyckelspelare i årets trupp. Örebro har vidare knutit till sig tre unga superintressanta spelare, Paulina Lindberg(20), Hedda Broberg(21) och Sabrina Phinizy(19).

Samtidigt får Örebro behålla stommen i laget, passarna Josephine Tegenfalk och Sofia Andersson. Kantspelarna Iida Murto, Ludovica Forastieri, och Maja Hedén. Centrarna Elsa Arrestad och Jonna Nilsson. Liberos Sofie Sjöberg och Catarina Cooper.

Vi bad coach Jonas Svantesson om en kommentar inför matchen idag:

Vi lyckades rubba H/H på deras hemmaplan förra helgen och bryta deras långa vinstsvit på 17 månader.  Tror dock att vi måste upp lite till i vår prestation i dagens match, Engelholm ser väldigt stabila ut och kommer inte att ge oss några enkla poäng.

Vad är det du vill se av ert eget spel i den här matchen?

Vi har lyckats utveckla vårt spel för varje vecka som har gått och kämpar hårt på att hitta stabiliteten i vårt spel. Vi har en bra grund att stå på och det som har varit gemensamt med båda matcherna vi har spelat är att vi har haft ett mycket bra block och försvarsspel men inte riktigt lyckats omvandla det tillräckligt många gånger till poäng som vi vill. Kan vi hitta några poäng till i det spelet och sätta press på Engelholm med vår serve samtidigt som vi lyckas hålla vår servemottagning på en hög nivå då kan det bli en riktigt tajt och välspelad match redan så här tidigt på säsongen.

Med andra ord talar allt för en riktigt härlig match i Idrottshuset, missa inte den!

Hemmapremiär!

Lördag 15:00

Örebro Volley – Engelholm

Idrottshuset, Stora hallen

Matchvärd : KOSA

Kan du inte komma till Idrottshuset så ses matchen live på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/klubben