Efter ett år i div 1 så är Lindesberg tillbaka i elitserien och därmed kan volleybollpubliken i länet se fram emot nya derbyn. Säsongens första är på tisdag och då ställs nykomlingarna mot ett hett Örebro Volley som vann övertygande mot RIG Falköping i lördags.

Det är sannerligen ingen höstlunk för Örebro Volley som spelar tre matcher på 8 dagar varav tisdagens match är mot Lindesberg. Länskollegorna tog sitt andra set i lördags mot Gislaved men står fortsatt utan seger i årets elitserie.

Lindesberg har fått en tuff start på årets elitserie och har fått spela flera olika uppställningar under inledningen av elitserien. Inför helgens match valde man också att bryta kontraktet med lagets dittills bästa poängplockare i Ansah Odoom. Det medförde att man ställde en ny uppställning på planen men laget verkar vara något på spåret med sin nya uppställning.

Lagets främsta hot är Ukrainskan Iryna Bielova som är supervass från servelinjen och i anfallet. Iryna kom till Sverige förra året och spelade med Örebro Volley den gångna säsongen. Hon leder elitseriens serveliga med 0,85 p/set från servelinjen och hon leder också Lindesberg med 55 anfallspoäng på 169 försök.

Örebro Volley har vunnit två raka 3-0 matcher. I lördags fungerade serve och servemottagningen bra och gjorde att laget fick många bra lägen och laget kunde vara effektiva i anfallsspelet. Mot RIG Falköping var Hedda Broberg bra igen från såväl servelinjen som vid nätet och nu ligger Hedda tvåa i blockligan med 0,9 blockpoäng per set.

Bra mot RIG Falköping var Örebro Volleys två passare. Nathalie Hayward och Sofia Andersson delade på arbetet senast och båda satte bra fart på anfallsspelet och använde samtliga anfallsutvägar. Just passningsspelet är givetvis en nyckelposition och kommer att kunna vara avgörande i matchen mot Lindesberg.

– Ett derby är ett derby och det ska bli riktigt kul att få möte Lindesberg igen. Vi är inne i en bra fas just nu och har tre matcher på 8 dagar så det gäller att hålla fokus på varje boll och fortsätta att utveckla de viktiga momenten i vårt spel. Lindesberg har haft en tuff start på elitserien men jag är övertygad om att de kommer att satsa hårt mot oss när det är derby säger Head Coach Jonas Svantesson

Tisdag 14/11 19:00 i Idrottshuset
Örebro Volley – Lindesberg

/Klubben