I helgen drabbar fem av elitserielagen samman i ett genrep inför kommande elitseriestart nästa helg. Lindesberg och Örebro delar på värdskapet där lagen spelar i Lindesberg på lördagen och i Örebro på söndagen.

Utöver värdlagen så är Hylte/Halmstad, Linköping och Sollentuna på plats. Lagen möts i en enkelserie under helgen där Hylte/Halmstad får bära favoritskapet efter ett par starka värvningar inför säsongen. Men det är lag som kommer med en lite annorlunda försäsong. Mycket träning men mindre antal träningsmatcher. Därför blir helgens turnering ett väldigt viktigt tillfälle för coacher och spelare att få en indikation på var man är i utvecklingsprocessen.

Kul att notera att lagen kommer med stora trupper. Det är en positiv trend i svensk damvolleyboll där samtliga lag kunnat fylla upp trupperna inför säsongen med unga lovande svenska spelare. Sedan tar det förstås tid och hårt arbete innan saker börjar sätta sig. Träning i all ära, det är matcherna alla ser fram emot.

Matcherna spelas dessvärre utan publik pga Covid-19 situationen. Däremot kommer  matcherna streamas så du som är nyfiken kan följa ditt favoritlag.

Spelschema

(matcherna spelas i bäst av fyra set och kan alltså sluta 2-2 i den här turneringen)

Lördag i Lindesberg

10                        Lindesberg – Örebro

11.45                  Sollentuna-Linköping

13.30                  Hylte/Halmstad – Lindesberg

15.15                  Örebro-Sollentuna

17.00                  Linköping-Hylte/Halmstad

Söndag i Idrottshuset, Stora hallen, Örebro

9.00                     Lindesberg – Sollentuna

10.45                  Örebro – Hylte/Halmstad

12.30                  Lindesberg – Linköping

14.15                  Sollentuna-Hylte/Halmstad

16.00                  Linköping – Örebro

 

/ Klubben

Bild: Daniel Lubner