Efter förra helgens dubbelt inställda matcher så ser det faktiskt ut att bli matcher för Örebro i helgen, såväl borta som hemma. Och nu är det full fart fram till jul, sju matcher ska hinna spelas på de kommande fyra helgerna.

På lördagsförmiddagen tar sig Örebro ner till Falköping för bortamatch mot RIG. Riksidrottsgymnasiet i Falköping har haft lite utmaningar i coronatider. Ållebergsgymnasiet i Falköping har tidvis haft distans-/fjärrundervisning vilket påverkat träningsschemat för eleverna på idrottsgymnasiet. Det har varit lite oklart vad som gäller för gymnasieeleverna som går i en skolform som innebär daglig träning. Samtidigt som ungdomar födda tidigare än 2005 ska avhålla sig från gemensam idrottsverksamhet. Nu har man dock kommit fram till att detta är kopplat till skolverksamheten och ingår i deras skolgång, vilket ju är helt rätt. Och därmed är det full verksamhet och RIG Falköping kan fortsätta seriespelet i elitserien. RIG har i år bytt ut en hel del personal och ny verksamhetschef är Ronny (Jonne) Johansson. Jonne har ju bl.a. en kort tid varit huvudtränare i Örebro. Ny huvudtränare för damerna är damlandslagets förbundskapten Guidetti Ettore. Med Guidetti och Jonne vid rodren ska det bli intressant att följa utvecklingen både på kort och lång sikt nere i Falköping. Årets lag har hittills blandat och gett. Vilket väl är lite typiskt för ett ungt lag. När man väl har ordning på grundspelet, serve och servemottagning, så kan RIG bita ifrån på ett bra sätt. Men det var just det där med grundspelet…  Örebro reser ner rejält spelsugna efter den snöpliga förra helgen.

På söndagen blir det hemmamatch mot Värnamo. Värnamo inledde säsongen starkt men har haft lite tuffare på slutet. Finns mycket erfarenhet i tränare Jessica Sandberg så vi får se hur Värnamo vill ta sig an den här uppgiften där Örebro får finna sig i att vara klara favoriter. Hemmamatch betyder bra publikstöd och lite extra inspiration. Tyvärr är det nu publikfritt i elitserien pga av de restriktioner som gäller. Tur då att alla elitseriematcher går att se för en väldigt billig peng på www.volleytv.se

Det är tuffa tider för oss alla. Vill ni stödja Örebro Volley med en entrépeng så swisha gärna 1234452082 eller teckna ett supporterabonnemang på www.volleytv.se och skriv Örebro Volley som ditt favoritlag.

Nästa hemmamatch

Söndag 29 november 16:00

Örebro-Värnamo

Du följer den på www.volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/Klubben