Efter en stökig höst med inställda och flyttade matcher så avslutas säsongen som planerat mot RIG Falköping, vollleybollens framtid och förbundskaptenen Ettorie Guidetti kommer på besök i Idrottshuset. Första matchen i Falköping blev en jämn batalj där RIG tog andra set och spelade inspirerat under hela matchen och pressade Örebro till det yttersta, vd säger då tränaren Jonas Svantesson om dagens match?

En tuff match nere i Falköping sist ni mötes, hur går tankarna idag?
Det kommer att bli lika tufft idag, RIG är riktigt bra på ett par saker och där gäller det för oss att stå emot, framförallt deras servar ställde till problem förra gången och då lyckades vi inte riktigt skaka av oss det utan vi lätt det följa med i resten av spelet också. Jag tycker att vi har blivit mycket bättre på det sen dess och det visade framförallt i onsdags borta mot Lindesberg att vi klarar av att hålla upp vårt spel i de andra momenten om inte något moment fungerar.
Hur ska Örebro spela för att vinna sista matchen för i år?
Vi ska försöka sätta press på deras servemottagning så att deras passare inte får ett för lätt arbete och kan spela med för högt tempo, spela tight så att RIG tjejerna känner att de måste göra 100% handlingar för att vinna poäng och då såklart utnyttja de lägen vi skapar när de inte kan gå för hundra procent. Vårt block/defense kommer spela en avgörande roll i detta och ju bättre och fler lägen vi kommer till där vi kan spela ett snabbt och aggressivt anfallsspel kommer att skapa många situationer för oss att ta momentum i matchen.
Örebro – RIG Falköping
Idag (lördag 19/12) kl 15:00
Se matchen live på www.volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben