Örebro Volleys assisterande coach, Margie Giordano, gör comeback och debuterar samtidigt.

Det blev bara två månader som assisterande sedan var spelsuget tillbaka och Margie, 30, tar på sig volleybollskorna igen. Efter åtskilliga år som tongivande spelare i Lindesberg lade Margie skorna på hyllan efter förra säsongen. Istället var det fokus på tränarskapet, dels på NIU gymnasiet i Lindesberg och dels som assisterande i Örebro Volley.

Nu blir det debut i Örebro efter många framgångsrika år i Lindesberg. För två år sedan drabbades Margie av en korsbandsskada men var tillbaka på plan ifjol. Nu, efter  ett halvårs speluppehåll känner hon sig sugen på att testa en ny utmaning.

–          Jag får säga att jag blev lite överraskad när det kom på tal, säger ordförande Olle Anfelt. Det var inte alls tanken, utan att knyta en intressant blivande elittränare till oss i kubben. Men Margie var själv öppen för att spela, lite nyfiken på Brendans spelidé och att få testa ett lite snabbare spel. Så det blev ganska självklart att erbjuda Margie ett kontrakt över resten av säsongen och så får vi se vart vårt fortsatta samarbete kan ta oss efter det.

–          Jag är riktigt upprymd för den här möjligheten, säger Margie. Det är en riktigt kul grupp tjejer som är lika tävlingsinriktade som jag är. Jag gillar det offensiva spelsystem som Brendan fört in och senast jag spelade med Josephine så fungerade vi väldigt bra ihop. Jag känner mig i bra fysisk form, hoppas jag ska kunna bidra till laget på bästa sätt.

Margie har bara gjort några få träningar med laget hittills men kommer vara med i truppen till GP i Uppsala till helgen.

/klubben

Bild: Daniel Lubner