Örebro tog sig samman på ett imponerande sätt inför första bronsmatchen nere i Linköping och kunde vinna den första matchen med 3-0 i set. Nu vänder matchserien hem till Idrottshuset för den andra och avgörande bronsmatchen. Bronsmatcherna spelas i bäst av två matcher och står det 1-1 i matcher så ̈spelas det ett direkt avgörande set till 15 poäng ett Golden Set, en mycket dramatisk avslutning om detta scenario uppstår. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

En avgörande bronsmatch på hemmaplan, hur är läget i laget?
Vi är taggade på att avsluta detta på vårt sätt och som vi vill, det kommer att betyda väldigt mycket för oss att ge oss själva chansen till att vinna den sista matchen och ta medaljen. Denna konstellation som lag kommer inte att vara den  samma så det blir viktigt att vi skapar minnen tillsammans som kommer att bevaras för en lång tid framåt.
3-0 i första bronsmatchen, vad gjorde ni bra i den matchen och vad behöver ni fortsätta göra för att Örebro ska kunna ta hem bronsmedaljen?
Vi tillät inte Linköping vinna så många enkla poäng och vi kunde kontrollera deras två storstjärnor Caitlin Tiping och Rebecca Redgen, samtidigt som vi hade en bra servemottagning och kunde sprida ut vårt anfall på många spelare. Dessa faktorer kommer såklart att bli viktiga inför denna match också. Men det viktigaste kommer att bli att vi är påkopplade och redo att spela det spel som vi vill med aggressivitet och tempo, med ett försvar som inte tillåter Linköping att komma undan med för enkla poäng, ska de göra poäng så ska det vara på riktigt bra handlingar.
Bronsmatch 2:2
Örebro – Linköping
Lördag 22/4 kl 15:00
Matchvärd: LG Söderbergs Fastigheter
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
/ Klubben