För första gången ska Örebro Volley ge sig på ett back-to-back-möte i helgen.

 

Nykomlingen IKSU Umeå står för motståndet där lagen möts två gånger inom loppet av ett dygn. Örebro börjar borta på lördagen och sedan blir det hemmamatch på söndagen.

 

Att det blivit så här beror på det EM-kval som skulle spelats i januari och där Örebro har flera spelare som ingår i landslagstruppen. Den bortamatch som skulle spelats i januari flyttades då fram till den kommande helgen. Efter det blev EM-kvalet flyttat till maj pga coronasituationen. Men då hade lagen redan planerat sina resor för den här helgen så programmet ligger fast.

 

För Örebros del blir det minibussar på fredagen till Sundsvall och övernattning där. På lördagsmorgonen fortsätter färden upp till Umeå för match kl 14:00. Efter matchen och middag tar sig laget tillbaka ner till Örebro och räknar, vid bra väglag, vara tillbaka runt 01/02-tiden. Hem och sova för att sedan börja uppladdningen för söndagens match i Idrottshuset kl 14:00. Med nästan 150 mil och lördagsmatchen i benen får vi se vad krut det finns kvar. Bra tillfälle att träna lite mental tuffhet, fokus och tålamod!

 

Matcherna följer ni som vanligt numera på www.volleytv.se . Har du inte skapat konto än så gör det. Det är väldigt rimliga priser och vill du följa hela elitserien så streamas alla matcher på samma plattform. Busenkelt att följa all elitserievolleyboll, herrar och damer, med en enkel prenumeration. Lägg till några tior/månad och bli supporterkund till ditt favoritlag – alltså Örebro Volley

 

Bild: Niklas, Pressbilden

/klubben