Örebro Volley avverkade fyra välbehövliga matcher i helgen mot bra motstånd. Efter lördagens båda matcher i Lindesberg (Linköping 1-3 och Holte, Danmark, 2-2) var det dags för två matcher i Idrottshuset.

Hylte/Halmstad, av många tippade, igen, som favoriter. Det ser onekligen ut som H/H fått till en riktigt bra trupp i år och ligger steget före Örebro i det här läget av säsongen. Klara 3-1 till Hylte. Lagen spelade runt en hel del och vill ge alla spelare chansen att få ordentligt med speltid så här tidigt i säsongen. Senare på eftermiddagen var det dags för länsderby mot Lindesberg. Ett Lindesberg som kommer bli bättre och bättre under säsongen, med en intressant blandning av unga och lite mer rutinerade spelare. Lagen delade på seten, 2-2, ett ok resultat i en turnering som var typisk för försäsongen, lite upp och ner.

 

Örebros både 19-åringar, Linda Andersson, center och Emmy Andersson, libero, var helgens stora utropstecken. Unga som de är så kommer de definitivt att vara med och slåss om startpositionerna framåt seriestarten. Coach Brendan har också med sig ganska många frågetecken att räta ut de kommande veckorna.  Det är en bra bit kvar till samspelet sitter och grundspelet, servepress och servemottagningen sitter inte än. Men visst finns potentialen och även om Hylte/Halmstad ser väldigt starka ut i nuläget så finns ännu så länge gott om tid att få upp nivån och stabiliteten.

 

Ett par träningsmatcher återstår innan seriepremiären den 7 oktober 14:00 mot Sollentuna.

 

/klubben