Sverige hade inga problem med att avfärda Schweiz i premiärmatchen av Euro Silver League. Klara 3-0 till Sverige och en skön start på sommarens tävlingsprogram för landslaget.

Glädjande var också att Sverige ställde upp med hela fyra spelare från Örebro Volley i startuppställningen. Utöver systrarna Anna och Bella Haak och Jonna Wasserfaller var det idel Örebro på plan. Kul för tjejerna, som dessutom gjorde en bra match och säkerligen kan räkna med mer speltid framöver. Sverige saknade systrarna Lazic i den här matchen och de kommer givetvis bli en förstärkning. Annars såg det stabilt ut där Jossan har en nyckelroll som passare när nu Engelholms Fanny Andersson valt att avstå landslagsprogrammet den här sommaren.

Gruppspelet fortsätter nu med matcher mot Kosovo och Estland. Lagen möts både hemma och borta i denna landslagsturnering. Detta mynnar ut i ett slutspel med fyra lag från de olika grupperna. Ett slutspel som Sverige redan är kvalificerade till som arrangörer. Det s.k. Final Four slutspelet kommer gå i Nyköping i mitten av juni och fram till dess ska alltså ytterligare fem matcher avverkas i gruppen. Sverige har förstås ambitionen att försöka vinna Silver League och avancera till Golden League. Men framförallt är denna turnering en förberedelse för det viktiga EM-kvalet som börjar i augusti.

Bild: Daniel Lubner

/klubben