Matchen hade ingen betydelse för tabellplaceringen och redan innan så visste vi att det kommer att bli ett länsderby i kvartsfinalen mot Lindesberg, men spelarna visade något helt annat. Tränarna i båda lagen hade nog tryckt väldigt hårt på att man skulle redan nu försöka få ett övertag inför kvartsfinalerna.

Örebro startade match bästa och fick ett övertag med aggressivt anfall och bra försvar så kunde Örebro ganska enkelt manövrera ut Lindesberg, men matchbilden byte ansikte och Lindesberg visade upp ett strålande block försvarsspel.
Hur ser du på de tre första seten, frågade vi Örebro tränaren Jonas Svantesson.
-Det var en berg och dalbana, tyckte vi startade väldigt bra och stabilt men blir kanske lite bekväma i början av andra set som Lindesberg utnyttjar direkt. Vi gör några misstag och vi blir lite ängsliga och spelet funkar inte riktigt lika smidigt och stabilt som i första set.
Men matchen byter skepnad igen efter tredje, vad säger ni till varandra efter tredje?
– Inte så mycket annorlunda som i de andra seten men någonstans i mitten av fjärde set så ser det ut som att axlarna åker ner igen och vi börjar tro på det vi gör och sen i femte set så tycker jag att vi är uppe på en bra nivå igen där vi tar hand om setet redan från början och visar att vi inte ska släppa till några enkla poäng.
Hur sammanfattar du matchen i helhet?
– Det vara en tuff match efter en tuff förlust förra helgen, vi såg att den förlusten fortfarande satt i lite när vi blir lite skärrade eller ängslig och inte riktigt vågar gå på som vi ska. Jag tycker tjejerna gör en imponerande insats efter tredje set, det är väldigt enkelt att lägga sig ner och låta Lindesberg vinna men tjejerna visade vilken fighting spirit och lagmoral det finns i detta gäng och jag ser med positiv tillförsikt framemot en häftig kvartsfinal där två lag som aldrig kommer att ge sig och ett länsderby med stor publik med bra drag på läktaren.
Nästa match i Idrottshuset
KVARTSFINAL #1 Örebro – Lindesberg
Lördag 16/3 kl 15:00
Matchvärd: Region Örebro Län Folktandvården
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna
Text: Coach Svante