Gislaved ligger på en femte plats och hade chans på GP slutspelet, sista omgångarna för GP strecket går i helgen och i innan lördagens matcher så ligger Gislaved femma och har Linköping 2 poäng framför sig. För att Gislaved ska kunna nå GP slutspelet så måste Linköping förlora mot RIG Falköping (lördag) och Gislaved ska slå Örebro (söndag). Tyvärr för Gislaveds del så vann Linköping mot RIG men vi kan räkna med ett riktigt taggat Gislaved mot Örebro som säkert kommer visa på att de hade tagit chansen om den var helt i deras egna händer.

Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.
Vi börjar väl med att fråga hur veckan har varit?
Jo tack bara bra, vi kommer från en ledig helg men det känns som att vi har haft en bra vecka med bra träning och är sugna på att spela match.
Vad säger du om Gislaveds spel så här långt?
De har fått in tre bra utländska spelare, passaren Madelyn Halteman och två vänsterkanter i Petra Neciporuka och Alyssa Bellenger, de två vänsterkanterna får ungefär 75% av alla passen och gör det riktigt bra så det kommer att bli en utmaning för oss att försöka kontrollera dom.
Vad måste Örebro göra för att få med sig tre poäng från Gislaved?
Som vanligt så betyder vår serve och servemottagning väldigt mycket men vi ska producera våra egna poäng och försöka se till att Gislaved inte får vinna poäng på vad som helst utan försöka kontrollera deras sätt att ta poäng.
Matchdag!
Gislaved – Örebro
Kl 14:00 i Gislaved
Se matchen live på volleytv.se
Det blir returmöte mellan lagen redan nästa helg när Gislaved kommer till Örebro lördag 17/12 kl 15:00.
Bild: Daniel Lubnerhttp://retouchedreality.com
/ Klubben