Linköping ligger på en välförtjänt femte plats där de har snuvat lagen ovanför sig på poäng och har visat att de kan spela en bra och tight volleyboll mot topplagen. Linköping har en förmåga att få sina motståndare att tappa tålamodet och bli stressade med ett bra försvarsspel och en bra serve och sen har de Alison Youlten och Isabelle Falck som ligger för närvarande på en femte och en sjunde plats i den totala poängligan som kan avgöra poängen till LVC.

Vad säger då tränaren Jonas Svantesson om Linköping som motståndare?

– De har tagit både Engelholm och Gislaved till fem set och visar att de inte har någon större respekt för lagen framför sig. Senaste matchen hemma för två månader sedan gjorde LVC ingen bra prestation men det kommer inte att upprepa sig, de har spelat bra mot topplagen under senaste tiden och är nog hungriga på att försöka stressa Örebro också.

Vad kommer att bli viktigt i denna match?

– Absolut viktigast är att vi fokuserar på vår egen prestation, vi vet att LVC stundtals kan ha ett omöjligt försvarsspel, situationer kan uppstå där vi gör vår bästa spike denna säsongen men de tar den i försvar och då gäller det att vi tar det på rätt sätt och fortsätter att spela och inte bli frustrerad. Vi vill ta alla tillfällen vi kan för att utveckla vårt spel och jobba hårt på att stabilisera spelet under längre perioder.

Hur ser laget ut, Iida Murto var inte med senast, varför då?

– Iida sträckte sin baksida i matchen mot H/H och vår sjukgymnast Karin Löfstedt på Rehabcentrum ville inte chansa på att den skulle bli värre. Iida går en kamp mot klockan och vi får se hur det känns på lördag, vi kommer inte att chansa. Annars ser det väl bra ut, peppar, peppar…….

LVC – ÖVS lördag 8 december kl:13.00 Linköpings sporthall

 

Nästa hemmamatch i Idrottshuset

Örebro – Engelholm

Lördag 15 december kl 13:00

FRI ENTRÈ

/ Coach Svante

Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna