En av de hetaste matcherna för Örebro Volleys tjejer stundar imorgon (lördag) bortamatch mot de regerande SM mästarna Hylte/Halmstad i den klassiska och mytomspunna Örnahallen i Hyltebruk. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Två raka vinster med 3-0 och nu de regerande mästarna H/H på bortaplan, hur går tankarna?
En bra start där vi har kämpat hårt för att nå där vi är, men vi är väldigt medvetna om vad som kommer att krävas av oss under säsongen och att vi måste ha ett stort tålamod men aldrig sluta att jobba väldigt hårt för att nå de mål vi har satt upp. Det ska bli roligt och se hur långt vi har nått och hur och framförallt på vilket sätt vi kan pressa H/H. Många frågor som vi skulle vilja rätta ut till utropstecken, men en sak är säker och det är att vi kommer att vara laddade till tänderna för denna fight.
Hur ser H/H ut denna säsongen och hur ska vi spela för att kunna pressa Mästarna?
De ser bra ut med en hyper vass första sexa, där de är otroligt kompletta i alla speldelar, de har nästintill ett helt nytt lag med 4 Brasilianskor som håller en hög standard så de kommer att vara det lag som man måste slå i år om man vill gå hela vägen den här säsongen, det är jag helt övertygad om.
Hur ska vi kunna vinna mot dom?
Med de klassiska knepen, hahahaha…
Serve-servemottagning behövs såklart men det är många andra delar också som måste stämma, vi måste vara aggressiva och göra våra egna poäng vi kan inte förlita oss på att H/H ska skapa eller göra våra poäng utan vi måste upp på den nivån att vi kan skapa dessa lägen själva och sedan förvalta dem på bästa sätt. Det är en tuff uppgift vi står inför men vi kommer att göra allt som står i vår makt att förberedda oss och utföra uppgiften på absolut bästa sätt.
Hylte/Halmstad – Örebro Volley
Lördag 9 oktober kl 14:00 i Örnahallen
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Joakim Hjortsberg, teamjoe.se
/ Klubben