För andra året i rad tog Örebro hem bronset och åter var det Lindesberg som stod för motståndet.

Inför 348 åskådare, en hygglig  siffra i det fina vårvädret, tog Örebro ett stadigt grepp om den andra bronsmatchen genom klar seger i första set med 25-10. Lindesberg hade en riktigt svag inledning på matchen där framförallt servemottagningen brast rejält.

Lindesberg kom dock bra tillbaka i andra set anförda av Sara Malmlöv. Sara , som spelade hem bronset till Örebro ifjol, gjorde vad hon kunde för att få till ett brons till Lindesberg, hennes moderklubb. Men Sara var lite för ensam i Lindesberg som mer eller mindre hela säsongen saknat ett par tunga namn i sin laguppställning pga skador. Örebro tar andra set med 25-23 där några 50/50 domslut på slutet gick i hemmalagets favör.

I tredje set var det åter Örebro i tydlig ledning under större delen av setet och även om Lindesberg försökte stå emot så var det till slut en klar setseger med 25-19. 3-0 och bronset till Örebro.

I Örebro stod tidigare Lindespelaren Margie Giordano för 17 poäng följt av Kristen Besselsen med 15. Kristen gjorde sin sista match i Örebro och återvänder till USA. I Lindesberg var Sara bäst med 11 poäng.

Med tanke på de skador Lindesberg haft under året måste man säga att en fjärdeplats är godkänt. Örebro gick för mer! Men Engelholm blev för svåra i semifinalen. Örebro nådde inte upp till toppen av sin förmåga när det gällde. Något som grämer lite fortfarande.

Idag ska vi dock glädjas med två raka segrar mot Lindesberg och ett klart brons till Örebro Volley – igen!

Grattis tjejer!

Bild: Klubben

/klubben